26 d’octubre 2009

CADENA D'IRREGULARITATS


La cadena de pressumptes irregularitats que presenciem els grups de l’oposició aquests dies, deixa en evidència que fa massa temps que en la nostra administració s’ha instal·lat la negligència i la deixadesa que ha provocat conductes enquistades.

Tenim el tema de l’abocador, ja publicat a la premsa comarcal, sent estrepitós que s’ubiqui a casa del Regidor del GPS, qui per un costat, ens tracta de males persones, - volent convertir-se en màrtir i víctima- i per l’altra, és capaç de donar-nos les gràcies per haver fet la denúncia, -ja que segons ell mateix diu, no hi havia manera de poder parar l’activitat que es duia a terme en la seva finca-. Tot plegat, digne d’una pel.lícula al estil italià.


El que no podem entendre, és com hem arribat fins aquest punt i no s’ha volgut endreçar i adreçar les coses, permetent possibles irregularitats, probables, incompliments de normes bàsiques, com l’obligació de demanar una llicència per fer una activitat, i no tenir en compte lleis com la 53/1984, de 26 de desembre, de Incompatibilidades del personal al servicio de las Administraciones Públicas; la 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals; la 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus; Llei 30/2007 de 30 d’octubre, de Contractes del Sector Públic.


Els nostres avisos al Regidor i a l’Alcalde no han servit per solventar la situació, i el grup de govern, ha actuat amb prepotència sense respondre amb cura preguntes de rellevància pels fets que tots els ciutadans hem estat testimonis durant dos anys llargs, mirant cap un altre costat.


Estem segurs que ningú hauria fet un pas per canviar les coses, si no hagués estat la carta enviada a Inspecció i control de Residus , ho corrobora, les dates d’obertura de l’expedient que ha anat a remolc de la denúncia.


El que passarà a partir d’ara, està com sempre a mans del grup de govern. Els grups de l’oposició no presentarem cap proposta de dimissió als regidor del GPS, Medi Ambient, i Seguretat ciutadana, aquest mes d’octubre, entre altres coses, perquè la possible major responsabilitat, recauria sobre l’Alcalde Julián.


Als protagonistes de la història, els proposarem al premi a la invisibilitat, perquè han estat capaços de realitzar una activitat la tira de temps, davant dels nassos de l’Alcalde, on per sort “ho van investigar en el moment en què van tenir constància d’una possible infracció, amb independència de la identitat dels afectats”.


Al Regidor d’ERC, que està tan animat amb el tema de consultes, l’instarem perquè proposi una Consulta ciutadana, per saber el que cal fer amb el tema de l’abocador i els seus protagonistes.


La història dóna per un bon film d’Escorsesse, el problema és que la realitat sempre supera la ficció!




Arxiu del blog