29 d’octubre 2009

R.I.P


Notícies apunten que després d’un llarg temps en coma, ha caigut. Les fonts no han sabut dir-nos si la causa de la seva mort, ha estat el suïcidi, o l’assassinat.

Un núvol de silenci, sobrevola l’ambient. I ningú parla del tema. Del difunt, nosaltres no teníem coneixença, però si que havíem llegit la seva obra. Una obra anònima carregada, estem segurs, de bones intencions.

La seva feina ha estat la de donar llum a temes que els ciutadans han vist durant temps, i que ningú ha aixecat la veu per parlar clar. Ho feia des de l’anonimat, com el que fa temps va denunciar el cas Millet, o el que també va tibar el fil del cas Gürtel. Aquí, ha sortit a la llum per mà de Regió 7 el cas de l’abocador il·legal, un assumpte, que posa de manifest possibles irregularitats prou importants, per parlar-ne sense por.

Però en els pobles, la denúncia, no es una bona companya de viatge. Entre altres coses, perquè encara que estigui carregada de veritat, aquesta es deixa de banda i ningú vol assumir la culpa.

Es curiós com a peu de carrer tothom aconsella el que s'huria de fer o no, però ningú vol donar la cara. Era el cas del nostre company bitàcora i de tota la gent, que darrera de l’anonimat carregaven en molts casos a tort i dret.

Però hem aprés molt del nostre company mort o assassinat. Hem aprés que no podem seguir amagant-nos i si volem canviar una mica el món hem de parlar amb la cara descoberta. I aprendre a denunciar!

Esperem que aquesta llavor, germini, en una bona collita de gent per les pròximes eleccions, segurament molt mes capaços que nosaltres.

Aquest escrit no agradarà a molta gent, però nosaltres volem retre aquest petit homenatge. Que descansi en pau!!!, que altres també descansaran!!!

Arxiu del blog