19 de novembre 2009

El policies de Súria deixen l´empresa

Monfort i Garcia comuniquen a l'Ajuntament que volen continuar a la Policia Local i que renuncien al seu negoci de runa

.



Reducir el texto
NOTÍCIES RELACIONADES
JOSEP SALLENT/SÚRIA Divuit anys després de ser els caps visibles de l'empresa Serveis Mig-Món, dedicada l'última dècada al negoci local de contenidors de runa, el sergent de la Policia Local de Súria Anastasi Monfort i l'agent Rafael Garcia (que ha guanyat fa poc les proves internes de caporal) han comunicat a l'Ajuntament que volen continuar a la Policia Local i que renuncien, per tant, a la seva activitat privada.

La decisió arriba després que el consistori els obligués a elegir entre una de les dues feines, en haver conclòs que eren incompatibles entre si. I és que una de les funcions de qualsevol policia local és, precisament, inspeccionar l'ocupació de contenidors a la via pública i controlar, a més a més, que no es facin abocaments sense permisos. En aquest sentit, ells mateixos han estat acusats d'haver abocat runa en un terreny sense tenir la llicència. L'Ajuntament ja va garantir a aquest diari que els expedientarà per aquest motiu. A més a més, l'Agència Catalana de Residus investiga els presumptes danys mediambientals provocats per aquests abocaments, realitzats en una finca propietat d'un regidor de govern, Juan José González, del Grup de Progrés de Súria (GPS). D'altra banda, l'empresa dels dos policies ha treballat catorze vegades entre el 2008 i el 2009 per encàrrec del mateix Ajuntament, el qual, per aquests treballs, li ha pagat 50.000 euros en total.

L'elecció dels dos policies va ser comunicada dimarts al vespre pel secretari municipal, Miquel Salmerón, a diferents regidors de l'Ajuntament en el transcurs d'una reunió de la comissió d'estudi, segons ha sabut aquest diari de diverses fonts assistents la reunió. L'alcalde, Antoni Julián (PSC), va justificar la seva absència a la reunió per motius de salut.

En l'anterior ple del mes d'octubre, el govern municipal va explicar que la situació de compatibilitat dels dos policies es resoldria en la propera sessió plenària del 26 de novembre, en el transcurs d'una revisió general de tots els funcionaris i personal laboral de l'Ajuntament que tinguessin una segona feina. Finalment, però, la compatibilitat estricta dels dos agents no es posarà a votació del ple, ja que tots dos han declarat aquest novembre que ja no realitzen cap activitat privada.

Així consta en l'informe elaborat pel secretari municipal, al qual ha tingut accés aquest diari. Els noms d'Anastasi Monfort i Rafael Garcia figuren a la llista dels funcionaris que han declarat no realitzar cap activitat pública ni privada. Les seves dades, en canvi, no consten en la llista de personal municipal que sí que ha manifestat tenir una segona feina, la compatibilitat de la qual serà la que es posarà a votació en el ple municipal convocat per a dijous vinent, a través d'un dictamen específic.

Va ser el 1991 el darrer any que la compatibilitat de la feina dels dos policies va ser aprovada per un ple municipal, com marca la llei. Des d'aleshores els dos agents només han signat declaracions que l'Ajuntament no ha fet passar, però, per cap sessió plenària. En una d'elles, datada del 2001, Anastasi Monfort ja manifestava ser "soci de l'empresa d'excavacions Mig-Món SCP", el tipus de negoci que exercia actualment.

Es desconeix, de moment, si la societat continuarà exercint l'activitat sota unes altres mans. Ara per ara, en alguns punts hi continuen instal·lats els contenidors.

Valentí Sastre, el president de CiU de Súria (que es troba a l'oposició), va assegurar ahir que el seu partit estudiarà portar el cas als jutjats o a la fiscalia. Un extrem que també està sent valorat pel Grup d'Independents de Súria (GIS), també a l'oposició, que estudia les accions per dur a terme. Segons va concretar a aquest diari el convergent Sastre, els dos policies "han infringit durant molts anys el reglament de policies locals i, per tant, se'ls ha de castigar". Segons indica, els agents "no van denunciar una activitat il·legal, la dels abocaments, perquè l'estaven exercint ells mateixos". Aquest incompliment del reglament, afegeix Sastre, comporta una "inhabilitació del càrrec d'un a sis anys". Per tant, conclou, "això no es resol obligant-los a decidir entre les dues feines, i ja està".

Arxiu del blog