27 de novembre 2009

L´alcalde demana ´disculpes´ per l´afer dels policies

Julián dóna per tancat el cas amb la sortida dels agents de l'empresa i es compromet a vetllar perquè no torni a succeir


JOSEP SALLENT/SÚRIA L'alcalde de Súria, Antoni Julián (PSC), va reconèixer ahir al vespre la situació d'incompatibilitat que suposava la doble feina de dos policies locals i se'n va disculpar públicament. "Vull demanar disculpes per no haver actuat amb la destresa adequada", va expressar en el transcurs d'un ple municipal que va servir per renovar la situació de compatibilitat de tot el personal de l'Ajuntament amb una segona activitat laboral paral·lela. En el llistat d'aquests treballadors ja no figuraven els dos protagonistes de la polèmica, el sergent de la Policia Local Anastasi Monfort i un dels seus agents, Rafael Garcia, que aquest mes han abandonat la seva empresa de gestió de runes, Serveis Mig-Món, després que l'Ajuntament els hagi obligat a elegir entre la Policia Local o el seu negoci.

Julián va aprofitar el punt del ple que servia per aprovar aquest règim de compatibilitats per llegir una declaració institucional en nom de l'equip de govern (PSC-ERC-GPS). En el text, l'alcalde va indicar que l'Ajuntament "lamenta" que s'hagi produït una situació "que afecta la normativa d'incompatibilitats del funcionariat municipal". En aquest sentit, Julián va reconèixer que "durant vint anys", els dos policies, a fora de l'horari de l'Ajuntament, "han tingut una activitat de transport, una part de la qual era dedicada a la retirada de contenidors d'obres de la via pública". Això, va afegir, "entrava en conflicte amb la tasca de la Policia Local, que és de garantir el compliment de les ordenances, entre les quals l'ocupació de contenidors a la via pública. Julián va afegir que van ser els grups de l'oposició els que "van constatar aquesta disfunció administrativa".

Davant d'això, l'alcalde va donar per tancada la polèmica en haver obligat Monfort i Garcia a elegir una de les dues feines, que al final s'han decantat per continuar a la Policia Local. Julián, però, va deixar clar que, durant aquests anys, els agents han tingut una actitud "meritòria", ja que, segons va assegurar, mai no s'han aprofitat de la seva condició de policies locals per a la seva feina privada.

D'altra banda, Antoni Julián va subratllar que, a partir d'ara, l'Ajuntament "informarà individualment tots els funcionaris i tot el personal laboral de l'Ajuntament del règim de compatibilitat" per tal que "actualitzin la seva declaració si modifiquen la seva situació laboral". L'alcalde va avisar que, si des d'ara es detecta una situació irregular, "se sancionarà de forma immediata". Amb tot, no va dir res sobre si els dos policies seran multats, amb la qual cosa l'oposició va concloure que no ho seran

Arxiu del blog