14 de novembre 2009

Ple d’octubre: el ple de l’espera.


Mentre els mitjans parlen de la desafecció dels ciutadans davant els polèmics casos de corrupteles vàries, incompliments i disbauxes polítiques en general, els suriencs es decideixen a acompanyar-nos al darrer Ple del mes d’octubre. Des d’aquí, agrair i animar-los a tots a continuar venint!.

Es va aprovar un Dictamen amb la intenció de congelar les ordenances fiscals, cosa molt positiva segons el nostre parer, sempre hi quan per un costat, no s’incrementés l’IBI (que segueix augmentant cada any) i per l’altre, que a Súria, no hi hagi ciutadans de classe A i classe B. Les subvencions a les Entitats de Súria segueixen sense bellugar-se, creiem que serà coherent la propera congelació els sous dels qui manen.

GIS va votar a favor de la Moció presentada per ERC. En cap cas, la tasca del nostre grup és entrar a declarar-se a favor o en contra d’una opinió de política generalista, però si la defensa d’ un dret democràtic com és el de la consulta popular. Curiosament la moció d’ERC, va tirar endavant gràcies al recolzament dels grups a l’oposició.

Varem presentar al Ple, una moció demanant que es garanteixi la retransmissió dels plens per Radio Súria i al mateix temps que es miri la possibilitat de fer des de l’Ajuntament algun curs formatiu a fi de trobar un nou voluntariat que es faci càrrec de l’Entitat. La Moció va ser recolzada per tots els partits.

Des de tots els partits de l’oposició es va presentar un prec conjunt, demanant que en el proper ple del mes de novembre, se’ns doni explicacions, en referència a la situació creada pel desenvolupament d’activitats privades professionals per part de dos agents de la Policia Local de Súria, la possible incompatibilitat per l’exercici d’aquesta activitat, així com la seva capacitat de contractació amb l’Administració. Després de la breu i concisa resposta de l’Alcalde, varem quedar-nos tots més tranquils, ja que ens comunicà que en quinze dies, teníem la situació solventada -encara que hagués estat catorze anys a la lluna- . Per ara doncs, restem a l’espera d’aquesta solució veloç, i esperem que efectiva.

Entre els nombrosos assistents al Ple, una veïna del barri de Salipota, va interessar-se per una Sentència, en la que es condemna a l’Ajuntament de Súria i a una coneguda constructora surienca per una construcció fora de la normativa legal existent. Però curiosament, el Secretari manifestà que havia rebut la Sentencia el dia abans, el dia 28 d’octubre i que per tant no l’havia mirat encara. Però més curiositat causa quan a la part contraria, la Sentencia va ser comunicada al mes de Juliol. Sembla ser que al nostre Ajuntament, fins i tot l’Administració de Justícia va a deshores. Continuarem parlant-ne.


Arxiu del blog