19 de novembre 2009

Igualtat de gènere

Tots som responsables de canviar la societat. I no podem d’acceptar que les lleis beneficiïn a les dones pel fet de ser dones, i perjudiqui als homes, pel fet de ser homes. El gènere no condiciona la bondat o la maldat. Senzillament hem d’aprendre a mirar-nos com a persones. I només en aquest moment, haurem aconseguit canviar de fons la base dels nostres perjudicis. I per fi, tots serem iguals!

El programa de la Setmana per a la Igualtat de Gènere és el següent:
Divendres, 20 de novembre
  • Xerrada. "La dona, avui: aspectes legals i socials", a càrrec de Magda Oranich, advocada, periodista i política. Hora: 20.00 h. Lloc: saló de sessions de l’Ajuntament.
Dissabte, 21 de novembre
  • 11.00 a 13.00 h. Espai d’adhesió cívica al Dia internacional per a la igualtat de gènere. Parada de divulgació i repartiment d’espelmes. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 19.00 h. Lectura del manifest, a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal d’Adults, i acte simbòlic d’encesa d’espelmes. A continuació, actuació del grup musical Bokillas. Lloc: plaça de Sant Joan.
Dijous, 26 de novembre
  • Conferència. "La maternitat d’Elna, bressol dels exiliats", a càrrec d’Assumpta Montellà, autora de "La maternitat d’Elna". Hora: 20.00 h. Lloc: Biblioteca de Súria.
Divendres, 27 de novembre
  • Contes. "Contes de Xesco Boix", a càrrec de Pep Tort, mestre i rondallaire. Acte obert a tothom, adreçat especialment als alumnes del cicle inicial de les escoles de Súria. Horari: de 15.00 a 17.00 h. Lloc: Biblioteca de Súria.

Arxiu del blog