05 de desembre 2009

Associacions de veïns al ple de novembre

Les Associacions de Veïns del Rastells, Joncarets, Santa Maria i Poble Vell, representats pels seus presidents els senyors: Zomeño, Serrano, Bergillos, i García respectivament, van acudir a la sessió del ple de novembre, per manifestar que l’Ajuntament no els escolta.

En les seves intervencions, una vegada acabat el ple, van agafar la paraula en primer lloc el President de l’Associació del Poble Vell, dient que els nous projectes que afecten als veïns en la llei de Barris han de recollir les necessitats reals dels veïns i quedar plasmades en els projectes. Es molt important que no es disminueixi l’aparcament en la zona. El Regidor d’urbanisme, va respondre que no s’havia entrat cap al·legació en els projectes i que s’havia recollit la petició de no obrir el torrent dels galàpets.

El President de Joncarets va dir que totes les reunions que efectuaven amb el grup de govern, representat en algun dels seus Regidors, obrien acta per tal de tenir constància dels compromisos fets des de l’Ajuntament. Però la seva sorpresa era que sempre se’ls escolta, però mai s’acaba complint el compromís manifestat de manera verbal.

La resposta de l’Alcalde Sr. Antoni Julián, va ser que no hi havia prou diners per fer totes les actuacions dins els barris, i ells com a governants, eren els que havien de triar l’ordre de les necessitats.

Des de GIS, pensem que les Associacions han de bellugar-se per aconseguir coses i també els proposem que presentin projectes escrits, i que el grup de govern desestimi o accepti la viabilitat de les peticions, i que sobretot les propostes dels veïns passin a fets reals. Han d’implicar-se amb els projectes redactats i presentar al·legacions per escrit. Hem d’entendre tots plegats que el poble es de tots i hem d’avançar en la participació, perquè sinó tot acaba sent una trampa de números, en el cas de Súria és el numero set, set són els que manen i s’empoltronen!!!

Nosaltres hem estat presents en els tallers de la llei de Barris, i des de el nostre punt de vista només serveixen per omplir l’expedient, i després a la comissió de seguiment tots copets a l’esquena que tot es fa fantàsticament bé.

No es pot fer només un taller i aquí s’acaba. Els tallers haurien de tenir tres reunions, la primera per explicar el avantprojecte que no pot ser de cap manera tancat, i ha de servir per recollir idees i suggeriments dels veïns, la segona reunió ha de explicar el que s’accepta i cap on avança el projecte definitiu, i la tercera reunió i ultima, presentació del projecte definitiu.

Ara, només es fa una primera reunió, i ja es fa l’exposició pública, on la majoria de veïns no s’assabenten que han d’anar a veure el projecte i poden presentar al·legacions.


Arxiu del blog