15 de desembre 2009

Les consultes sobiranistes voregen el 30% de participació

Com en el global català, el percentatge de casa nostra no va aconseguir atrapar el d'Arenys de Munt, que va ser del 41%

CARMINA OLIVERAS | MANRESA Les consultes sobre la independència que ahir es van celebrar en 18 municipis de la Catalunya central van registrar una participació mitjana del 29,31%, un percentatge que, com en el global de Catalunya, no va aconseguir atrapar la pionera consulta sobiranista d'Arenys de Munt, on el 13 de setembre passat va anar a votar el 41,09% del cens. Berga i Solsona, les dues capitals de comarca de casa nostra que ahir celebraven consultes, es van quedar amb el 32,46% i el 26,60% de participació, respectivament.





Com calia esperar, el sí va guanyar de manera aclaparadora a tots els municipis, ja que va superar el 90% dels vots a gairebé tots els col·legis. Només l'Estany, al Bages, i els Hostalets de Pierola, a l'Anoia, es van quedar amb un percentatge de vots a favor de la independència per sota del 90%.

Al Bages, el municipi que va registrar més participació va ser l'Estany, on van votar 224 veïns dels 340 que hi tenien dret, o sigui, el 65,88% del cens. Curiosament, però, és el poble del Bages on el percentatge del sí ha estat més baix (85,2%), ja que hi va haver nou veïns que van optar per votar no i 23 més que ho van fer en blanc. A l'altra banda de la balança hi ha Castellbell i el Vilar, que va registrar una participació del 17,68%. L'estructura de Castellbell i el Vilar, un municipi que té la població dispersada entre el nucli antic i tres urbanitzacions que es troben allunyades del centre del poble, pot ser una de les causes de la baixa participació. Seguint l'exemple de l'Estany a la inversa, a Castellbell és on el sí va guanyar de manera més aclaparadora (97,6%)

Arxiu del blog