17 de desembre 2009

Els Pastorets de Súria mobilitzaran prop de 1.500 persones

Tindran lloc entre el 25 de desembre i el 6 de gener


La casa de Josep. Passatge en el que es presenta la història de Getsé i Satanàs s’enfronta amb tots els pastors. Aj. Súria

250 participants i 1.200 espectadors són les xifres que s’espera mobilitzi la temporada de representacions d’Els Pastorets de Súria, que tindrà lloc al teatre del Foment Cultural de Súria, entre els dies 25 de desembre de 2009 i el dia 6 de gener de 2010.

Aquest any s’han programat per primer cop 7 representacions de l’espectacle (l’any passat se n’havien fet 6), amb la intenció d’atendre la nombrosa demanda d’entrades que es registre en cada edició i que en alguns casos no es pot atendre.

El nombre de 250 participants inclou actors i actrius amb text, comparseria, dansaires, cantaires, músics, tramoia i organització. Cal esmentar que l’espectacle compte amb un doble repartiment, a través del qual tots els personatges són interpretats com a mínim per dos actors (en alguns casos per més i tot) que s’alternen els dies de representació. Aquest mètode ja fa 16 anys que es porta a terme, amb l’objectiu d’aconseguir una més àmplia participació a l’espectacle i alhora conciliar els horaris i el compromís de tots els col·laboradors en unes diades especialment plenes de moltes activitats. Entre els participants hi ha un gran ventall intergeneracional de persones. Des de l’infant que fa de nen Jesús, amb poques setmanes, fins a alguns avis de 80 anys. Als Pastorets de Súria hi intervenen gent de totes edats, amb un predomini especial per a la franges joves d’edat. En aquest 2009, s’ha consolidat l’ús de les noves tecnologies com a mètode de comunicació entre tots els participants, en la convocatòria i seguiment d’assajos i en la mateixa gestió de l’espectacle.

Els 4 punts forts de l’espectacle:
  1. La fidelitat a l’exquisidesa del guió original (Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús, de Josep M. Folch i Torres, de l’any 1916), que a Súria es representa des de 1926, és un actiu rellevant de l’espectacle. Alhora no es renúncia al dinamisme d’una posada en escena del segle XXI. La durada de l’espectacle, mitja part inclosa, és de 2 h 30 min.
  2. La música autòctona, pròpia d’Antoni Malats, composta per a Súria el 1926 i completada pel cançoner popular i altres il·lustracions musicals, és interpretada en viu per l’orquestra Mas Torrat, de 14 components, i amb cor cantaire.
  3. Les decoracions clàssiques en paper es contemplen amb tota la seva esplendor. Són obra dels Germans Salvador, darrers artesans de molts escenaris de Catalunya. L’escenografia d’aquests Pastorets té connotacions museístiques. Aquest 2009, s’ha iniciat un treball de restauració de tot aquests elements.
  4. El petit format del teatre del Foment Cultural (amb un aforament de 170 espectadors) dóna un caliu especial i una proximitat molt real a les representacions. La il•lusió d’un esforç intergeneracional i la tendresa de la història universal que s’hi representa són els ingredients que acaben de fer viure una experiència emocionant.
Calendari de representacions 2009-2010
  • Nadal, 25 desembre
  • Sant esteve, 26 desembre
  • Diumenge, 27 desembre
  • Cap d’Any, 1 gener
  • Dissabte, 2 gener
  • Diumenge, 3 gener
  • Reis, 6 gener
  • Hora: 6 tarda
Lloc: Teatre del Foment Cultural de Súria (C. Sant Antoni M. Claret, 20-24, Súria)
Venda anticipada d’entrades: Llibreria La Cantina 3
Informació: Tel. 93 869 66 55 (Eugènia Ribera) i 93.869 56.73 (Josep M. Manubens)
www.pastoretssuria.org
www.fomentculturalsuria.org
www.pastoretsdecatalunya.cat

Arxiu del blog