02 de desembre 2009

Manifest d'irregularitats

Aquesta va ser la nostra intervenció en el ple de novembre, on manifestem totes les irregularitats portades a terme per l'Ajuntament durant vint anys. Durant tota la lectura cap dels membres del grup de govern, no va contradir cap punt. Tota la població a de tenir clar que els grups de l'oposició han obrat seguint els dictats de la llei, i tenim totes les raons de la nostra part.

El nostre grup GIS, creu necessari una declaració clara i ferma per part de l’Alcalde Sr. Antoni Julián, on ha d’exposar:

L’ incompliment de la Llei 53/1984 de 26 de desembre d’incompatibilitat del personal al servei de les administracions publiques, per part dels agents de Policia Municipals; Sr. Anastasi Monfort i el Sr. Rafael García i per l’altra part, el mateix alcalde i el grup de govern en el que ell sempre ha format part, el grup del PSC, que ha governat el poble de Súria des de l’any 1995 fins el dia d’avui, amb solitari amb la primera legislatura, amb ERC amb la segona i tercera i amb ERC i GPS en l’ actual legislatura. I això en base als següents fets:

1. Que en la Sessió Ordinària del dia 22 de març de 1991, sent Alcalde el Sr. Miquel Reguant, es va declarar la compatibilitat de les activitats privades que realitzava el personal treballador de l’Ajuntament, on es donà autorització al Sr. Rafael García per a exercir com a Delegat d’Assegurances. En la mateixa acte de la Sessió es reconeix l’ interès del mateix Agent en exercir l’activitat de transport públic, però quedant aquesta condicionada a que es notifiqués degudament en el moment en que s’iniciés l’activitat.

2. Que en data 31 de maig del 2001, el Sr. Anastasi Monfort és va declarar soci de l’Empresa excavacions Mig-Món SCP, i sol·licitava la declaració de compatibilitat per realitzar aquesta activitat professional privada. Malgrat aquesta sol·licitud, mai es va resoldre per Ple municipal, la compatibilitat o incompatibilitat de lo peticionat.

3. Que en declaració del mes d’octubre de 2008, el Sr. Anastasi Monfort i el Sr. Rafael García, manifestaven la seva activitat professional privada consistent en transport autònom. Tampoc en aquest cas es va declarar la seva compatibilitat o incompatibilitat de la forma que la normativa vigent exigeix.

De tots els fets, es demana el reconeixement de:

1.- De L’ incompliment, per una part del Sr. Anastasi Monfort i el Sr. Rafael García i per altra part, del grup de govern format pels grups PSC, ERC i GPS encapçalat pel Sr. Alcalde Antoni Julián, de la Llei 30 /2007 de 30 d’octubre de Contractes del Sector Públic, quan tot i existir la prohibició legal de contractar, a què es fa esment en l’article 49.f de l’ esmentada llei, l’Ajuntament perfeccionà contracte amb la comercial Mig Món SCP, encomanant-li feines a la via pública i retirada de contenidors. Contractes que en l’any 2008 i 2009 assoliren la suma de 50.213,09 €.

2.- De l’ incompliment, per part dels Policies Municipals Sr. Monfort i García de la Llei 16/1991 del 10 de juliol de les policies local, deixant d’actuar amb els principis bàsics d’integritat i dignitat, sent responsables personal i directament dels actes en què, en el compliment de llurs funcions, infringeixin o vulnerin, per acció o per omissió. I això tenint en compte que el màxim responsable del cos policial és, l’Alcalde Antoni Julián.

3.- Que de les diferents actuacions comeses per part dels Policies Locals, es podrien concretar, i d’acord amb la Llei 16/1991 de 10 de juliol, de les Policies locals, en faltes molt greus incomplint l’article 48.n) sobre l’ incompliment de les normes sobre incompatibilitat, l’artible 49.c) dels actes i conductes que atempten contra el decor i la dignitat dels funcionaris, contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració deguts a la corporació, i l’article 49.o) sobre l’ incompliment per negligència greu dels deures derivats de la pròpia funció.

4.- Que recau tota la responsabilitat de l’ incompliment d’aquesta normativa, en la persona de l’Alcalde Sr. Antoni Julián, faltes greus que s’han incomplert dins el seus catorze anys de mandat, desatenent tots els termes establers per la legislació sobre funció pública local, com la d’exercir la direcció superior de la policia municipal, com la de nomenar i sancionar els funcionaris, com la de la defensa de l’ajuntament en les matèries de la seva competència, així com la de sancionar les infraccions de les ordenances municipals.

5.- Que automàticament quedi suspesa tota relació contractual amb l’empresa Mig-Món SCP i el corresponent contracte amb objecte de recollida de contenidors de matèria orgànica als horts, o qualsevol altre contracte entre ambdós parts.

6.- Que s’informarà i es durà control de les activitats professionals privades que portin a terme els policies Municipals el Sr. Monfort i el Sr. García, i tenint en compte l’advertència de no poder tenir cap participació superior del 10 per 100 en el capital de les Empreses relacionades en l’article 12.1c; així com queda prohibit que l’Ajuntament pugui contractar empreses que estiguin en nom de les seves esposes i descendents.

7.- Que es garantirà un canvi important d’hàbits tot portant un control exhaustiu en el compliment de la llei d’incompatibilitat, que portarà a terme el cap de personal de l’ajuntament, com s’insta a tota la població de Súria a la denúncia de totes les males possibles praxis de les que tinguin coneixement.

8.- Que el Sr. Juan José González Castillo, com a Regidor d’aquest ajuntament assumeixi, com a mínim la seva responsabilitat en exercici de les seves funcions, al permetre es desenvolupés activitat professional en una finca de la seva propietat, tot i tenir coneixement de que mancava qualsevol tipus de llicència d’activitat, perjudicant així greument, la imatge corporativa, i sent partícip de presumptes irregularitats.

9.- Que s’obri expedient al Sr. Miquel Salmeron, com a Secretari Interventor d’aquest ajuntament, com a responsable de totes les presumptes irregularitats comeses, i la seva possible actuació sense vetllar pels interessos de la corporació en tots aquests anys.

10.- En el darrer ple municipal del mes d’octubre, per part del senyor alcalde Antoni Julian, es va injuriar de forma greu i públicament al Sr. Jaume Ros, membre de GIS. En aquest acte es va manifestar que en data 31 de maig de 1991, sent alcalde de Súria aquest darrer, el Sr. Anastasi Monfort havia presentat una sol·licitud en referència a incompatibilitats, i s’acusà al senyor Ros de no haver fet res al respecte, aclarint el senyor alcalde, que per tant, també compartia possibles responsabilitats. No sols en aquesta data no era Alcalde el Sr. Ros, sinó que aquesta declaració no existeix. I així se’ns ha comunicat posteriorment pel Secretari Interventor d’aquesta corporació.

A la vista de la gravetat d’aquestes falses imputacions tipificades com a delicte en el codi penal actual, es demana la corresponent rectificació pública en referència a l’atribució d’aquests falsos fets en la persona del Sr. Jaume Ros.

Davant de totes les actuacions efectuades en aquests anys, cal donar les gràcies públicament als grups de l’oposició que han denunciat totes les irregularitats comeses: CIU,aIS i GIS.

Pensem que “La llei ha d’esser per tots igual” i en aquest cas, l’Ajuntament i la policia Municipal representen l’autoritat, una autoritat que s’ ha oblidat de complir els principis bàsics d’integritat i complir la llei de forma exemplar.

Des de l’oposició s’ha elegit denunciar públicament totes les irregularitats, que han estat moltes.

El següent pas, seria demanar responsabilitats, però, quines? Fer una moció de censura és impensable, davant dels socis del tripartit, on totes dues parts estan implicades, ERC com a governant en tres legislatures per tant responsable directe de el incompliment de la llei d’incompatibilitat i l’últim soci GPS, coautor de el incompliment de demanar llicència per fer una activitat econòmica dins la seva finca.

Segur que hauria estat molt més còmode per tots, que els dos agents de la nostra policia local, haguessin triat seguir la seva tasca d’empresaris, i per tant renunciar als seus càrrecs, reconeixent les seves faltes d’una forma evident i plena d’exemplaritat, però una vegada triada la opció de seguir com a policies municipals, caldria també sancionar-los seriosament obrint expedient. Encara que sancionar als Policies Municipals no té massa sentit, ja que han realitzat la seva activitat paral·lela gràcies al beneplàcit del equip de govern, amb el senyor Alcalde al cap davant com a màxim responsable i el consentiment del nostre Secretari.

La última reflexió, per quina raó els Policies Municipals han decidit seguir la seva tasca de policies?. Esperem que no sigui per seguir mantenint la seva empresa a l’ombra i d’una forma subtil continuar amb les dues activitats.

Arxiu del blog