22 de desembre 2009

EMPOBREIXEN L'AJUNTAMENT DE SÚRIA!!!


Al gener d’aquest any es tramitava el procés concursal 66/99 Necessari Ordinari, al jutjat mercantil número 7 de Barcelona, de la empresa Corriola, SL, encarregada de tirar endavant les obres del CAP.

En aquest mes de desembre el grup de govern, tirarà endavant l’adhesió a la proposta de conveni presentada per aquesta entitat, en el procediment concursal i el pla de viabilitat .

El problema és el reconeixement del nostre crèdit qualificat com a ordinari per l’import de dos milions set-cents seixanta-sis mil tres-centes cinquanta euros amb cinquanta-un cèntims (2.766.350’51 €).

Els crèdits privilegiats, siguin generals o especials, seran satisfets per l’empresa en la quantitat , plaç i forma, aquest són els crèdits hipotecaris de les caixes i bancs, i alguna altra empresa reconeguda pel jutge. Aquests cobraran el 100%.

La resta de crèdits ordinaris que són la majoria d’empreses surienques i l’Ajuntament se’ns proposa cobrar el 50% de la quantitat.

En que es tradueix això?Es tradueix en l’acceptació de perdre la meitat del nostre patrimoni de 2.766.350’51 € cobrarem 1.383.175€.

Ningú sap respondre que passarà amb el CAP, perquè si hem quedat des capitalitzats a la meitat, voldrà dir que només tindrem mig CAP?

L’Advocat que representa l’Ajuntament, no va saber donar-nos un pla B, per sortir menys escaldats. Per salvar-se en salut va passar la patata calenta als presents, dient-nos que som nosaltres que hem de veure com va l’empresa.

Per un costat perdem el nostre patrimoni a la meitat el valor del nostre solar de 1.910 m2 de sostre edificable de 2.025.197 € i per altre ens queda amb un gran interrogant la permuta d’un local totalment acabat per vendre a CAT salut per la quantitat de 1.439.132 €.

El que passarà no ho sabem, però de moment el temps ens dona la raó quan demanàvem per activa i per passiva no barrejar interessos públics amb interessos privats.

El que ens queda clar, és que encara que el pla de viabilitat de l’empresa es tiri endavant i es compleixin tots els terminis de pagament. L’Ajuntament a perdut la meitat del seu patrimoni en el terreny de la plaça de la Serradora.

El conveni només va tenir el vot favorable del grup de govern: PSC, ERC.GPS l’abstenció de aIS i GIS i el vot en contra de CIU.

Arxiu del blog