07 de desembre 2009

Quin NYAP!


Súria enllesteix les obres de l´edifici consistorial


"Un dels objectius principals de l'actuació és millorar les condicions d'atenció als ciutadans, gràcies a la modernització dels espais de treball i de reunió. La planta baixa acollirà una oficina única d'atenció al públic. A més, amb l'obra efectuada per primera vegada s'aprofitarà tot l'edifici per a usos municipals, ja que s'han suprimit antics espais residencials que estaven buits des de feia dècades.

La reforma interior de les dependències ha costat 434.037 euros, i l'actuació per millorar l'accessibilitat i rehabilitar la façana sud n'ha costat 231.545. Aquestes són les reformes més destacades efectuades a la casa de la vila des que va ser construïda el 1920, a partir d'un projecte de l'arquitecte noucentista Jeroni Martorell".

Hem dit per activa i per passiva l'horror que ens produeixen les obres de la casa de la Vila. Veure aquest monstre al mig del pati trencant tota armonia en l'entorn, a nosaltres ens resulta incomprensible. De fet les paraules se'ns fan petites per expressar tot el sentiment de tristor que ens causen aquestes obres.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Nyap, segons el diccionari de l'IEC: "Cosa no gens reeixida, mal feta". O sigui que quan dieu "nyap", voleu dir que l'objecte en qüestió no és reeixit, que no compleix la funció per la qual ha estat dissenyat?, o que potser l'ascensor no complirá amb l'accessibilitat sol.licitada?. No, no deu de ser això. Potser es que está mal fet, mal construït. No tampoc deu de ser això.
Segur que el que voleu dir es que no us agrada, oi?.
Perqué no us agrada?. Dieu que es un "monstre" que us causa "horror". No en feu un gra massa?. Amb aquest criteri estétic no avançariem gaire. Sempre que s'intervé en espai públic, i/o en edificis de més d'uns certs anys, s'ha de fer amb excessives precaucions. Perqué? es que abans en sabien més? o es que ara som més intolerants?.
Em sembla que em faig massa preguntes que no ténen una resposta senzilla.

Anònim ha dit...

Mireu el anònim pot dir el que vulgui, però el ascensor es un NYAP!!!! Com va ser un nyap la reforma del passeig del riu a la zona de la creu roja. Les plantes s'han mort, van enterrar un rec automàtic que no ha funcionat mai, en definitiva un desastre que nomes va servir per anar a botar.A la veïna Sant Joan primer canalitzen el riu desprès ja faran la resta, aquí al reves

Anònim ha dit...

Hi ha moltes maneres de fer reformes de millora arquitectònicament. Això vol dir que pel meu gust, aquest ascensor NO M'AGRADA, hi ha infinitat de possibilitats de posar-ne un sense que es faci malbé l'entorn. Això vol dir, que a mi, m'hagués agradat un elevador amb poc ferro, i més vidre, i en un raconet (com també podria haver estar ubicat a la plaça d'en Salvador Perarnau), ja que així restaria més dissimulat i el pati conservaria aquell encant que fins ara ha tingut.
Hi ha infinitat d'espais públics i privats que ho han aconseguit de manera ben reeixida..., de menys cost econòmic i de més ràpida instal·lació.
Súria no ho ha aconseguit.

Arxiu del blog