15 d’abril 2011

Iberpotash invertirà 160 milions els propers tres anys

La companyia minera preveu un important pla d'expansió a les instal·lacions de Súria basat en l'increment i modernització de la capacitat productiva

Imatge d'arxiu de l'entrada d'Iberpotash. Foto: ACN

Iberpotash preveu un important pla d'expansió per a les instal·lacions industrials i mineres de Súria. El pla que va ser aprovat ahir a la tarda per part de la matriu del grup ICL té com a objectiu el notable augment dels nivells de producció i de productivitat que li permetin competir globalment amb absoluta sostenibilitat econòmica i mediambiental, a llarg termini i en escenaris menys favorables als actuals. El projecte industrial i miner contempla una millora logística i un aprofitament màxim de les possibilitats productives i de mercat del clorur potàssic i sòdic al nord de les actuals instal·lacions que han estat objecte d'investigació en els darrers dos exercicis.

El Projecte es realitzarà per fases i la primera, d'inici immediat, té un pressupost de 160 milions d' Euros. Les següents fases es realitzaran en funció de les necessàries millores en infraestructures, entre elles les que permetin el transport ferroviari de mercaderies des dels centres productius.

La primera fase del pla que està previst que es completi a principis del 2014, inclou l'ampliació de la planta de tractament de potassa a Súria així com de la seva capacitat de compactació per elaborar potassa granulada i satisfer la seva creixent demanda al mercat mundial. Aquesta fase contempla també la construcció d'una planta de sal pel tractament del clorur sòdic que avui dia s'emmagatzema, en part, als dipòsits salins. Aquest fet suposarà la comercialització de nous productes obtinguts del tractament d'aquesta sal com ara sal vacum i potassa industrial, i que permetrà posteriorment desenvolupar-ne altres.

Arxiu del blog