04 d’abril 2011

UN ACORD DESOÏT

En el ple de dijous, va quedar clar que el grup de govern es passa pel folre l’acord que va tenir en el moment de la venda (1992) l’alcalde Jaume Ros i les venedores del terreny, en el que van acordar posar el nom de plaça de Cal Belga. En aquell moment, l’alcalde en funcions, Antoni Julián, estava a l’oposició i manifestar que ell no recordava aquest acord.

Ara, sembla que s’obrirà un procés participatiu, però és lícit? No s’hauria de complir la voluntat de les dues parts de l’acord i més quan ambdues parts manifesten l’existència d’aquest pre contracte i amb testimonis per entremig?En aquest cas els Regidors del moment?

Nosaltres com a Regidores del GIS, ens toca defensar aquest contracte que va fer un predecessor del nostre grup Independent.

Aquest és l'escrit que vàrem entrar en el ple:

Amb el present escrit, el Grup Independent de Súria vol deixar constància dels següents fets:

En el Ple de l’Ajuntament de Súria, celebrat en sessió extraordinària el 17 de gener de 1992, s’aprovà el dictamen de la compra d’un terreny , en concret el terreny ocupat avui per la recent reformada i col·loquialment coneguda, Plaça de la Serradora. (S’ adjunta com a document número 1, còpia de l’acta del citat Ple Extraordinari,on hi consten els membres assistents).

Durant el transcurs del Ple, s’acordà qualificar aquell sector en qüestió, com a zona verda. En el mateix acte del Ple, presidit pel Sr. Jaume Ros i Junyent com a alcalde, es comentà que durant les negociacions de la compra venda, la família propietària d’aquest terreny, havia comunicat al Sr. Jaume Ros la voluntat de que el dia que es construís la plaça, aquesta rebés el nom de Plaça de Cal Belga., sent aquesta condició acceptada per la compradora i exposada també en l’acte del Ple extraordinari.

Malauradament, aquesta dada, no consta en l’acta de la sessió extraordinària que s’ha referenciat. Essent així, en els darrers dies, el Sr. Ros ha mantingut contactes amb diferents membres de la corporació municipal assistents al Ple del 17 de gener de 1992. Dels presents en aquell acte, n’hi ha que recorden perfectament, aquesta condició proposada per la família venedora del terreny.

També deixar constància que una de les venedores d’aquest terreny, aquesta setmana s’ha posat en contacte amb el Sr. Ros, comunicant-li que havia conegut la intenció per part de l’Ajuntament d’anomenar a aquesta plaça com a plaça de les Caramelles, alhora de mostrar la seva disconformitat amb tal decisió i a fi de recordar-li l’acord al què van arribar les parts en el moment de la compravenda. Que la plaça sigues anomenada, Plaça de Cal Belga.

El cas és, que ens trobem davant d’un precontracte, i que per tant implica una obligació de fer, per part de la compradora, independentment de quina sigui la forma en la que es va celebrar aquest precontracte.

Per tant, per la present volem demanar a l’Ajuntament de Súria, que re consideri la seva intenció a l’hora de posar nom a la plaça en qüestió, i tingui en compte aquesta obligació de la que en són testimonis els qui signen.

Signen el document l’Alcalde Jaume Ros, i els Regidors: Josep Mª Castro, Josep Mª Terme, Mercè Casahuga, Manel Zomeño

Arxiu del blog