18 d’abril 2011

La 3a Trobada Gegantera de Súria posa el pròleg a les Caramelles

Centenars de persones han participat aquest migdia en la tradicional benedicció de Rams davant de l'església parroquial de Sant Cristòfol

Els Geganters del Gorg de l’Olla passen pel carrer González Solesio. Foto: AjSú

La tercera Trobada Gegantera de Súria ha posat avui, diumenge, el pròleg a la celebració de les Caramelles, amb una cercavila i una ballada conjunta a la plaça de Sant Joan. Onze colles han participat en la Trobada surienca, una participació que mostra la consolidació d'aquesta cita gegantera dins dels actes de la Fira de Rams.

La Trobada ha reunit els grups geganters d'Aiguafreda, Balsareny, Cardona, Cornellà, Planès (Cardona), Sant Boi de Llobregat, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Vilanova del Vallès i les colles surienques Geganters i Grallers del Poble Vell i Geganters del Gorg de l'Olla.

La cercavila ha passat pels carrers principals de la vila, amb sortida i final a la plaça de Sant Joan. Abans de la ballada conjunta, l'alcalde Antoni Julián ha lliurat records a les colles participants i els ha convidat a tornar a Súria en la propera edició de la Trobada.

El batlle surienc ha explicat que la Trobada Gegantera és "un preludi" de la festa de les Caramelles i mostra la fortalesa de la cultura tradicional popular. Antoni Julián també ha agraït als Geganters i Grallers del Poble Vell la seva tasca com a organitzadors de la Trobada.

El grup geganter surienc també organitzarà la 14a Trobada Gegantera del Bages i Berguedà, que se celebrarà a la vila el proper 16 de juliol, dins dels actes de la propera Festa Major. Aquesta serà la primera vegada que la Trobada intercomarcal té lloc a Súria, amb una participació que podria superar la vintena de colles, segons previsions dels organitzadors.

La 3a Trobada Gegantera de Súria ha estat l'ocasió per estrenar les noves cintes instal—lades a la plaça de la Serradora amb motiu de la celebració de les Caramelles. Es tracta d'un símbol festiu que ha estat elaborat per l'associació de veïns Raval Vell-barri de Sant Jaume.

Benedicció de Rams i activitats festives a la plaça de Sant Joan
Centenars de persones han participat aquest migdia en la tradicional benedicció de Rams davant de l'església parroquial de Sant Cristòfol. La benedicció ha anat a càrrec del rector de Súria, Marc Majà, assistit per primera vegada en aquest acte pel diaca Joan Güell, després de la seva recent ordenació.

Al llarg del matí també s'han desenvolupat diferents tallers i jocs infantils a la plaça de Sant Joan. Per la tarda, la plaça ha acollit una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Súria.

Els propers actes previstos amb motiu de la Setmana Santa, previs a la celebració de les Caramelles, són els següents:

Dijous, 21 d'abril
20.15 h. Cant de La Passió, a càrrec de cantaires i músics de Súria. Recorregut: inici a l'església parroquial de Sant Cristòfol i continuació pels carrers de la vila.

Divendres, 22 d'abril
19.00 h. Via Crucis. Lloc: església de Santa Bàrbara (Salipota).
21.00 h. Via Crucis nocturn. Recorregut: camí de la muntanya de Sant Salvador.

3a BAIXADA D'ANDRÒMINES DE SÚRIA
12.00 h. Concentració de les andròmines.
15.00 h. Baixada d'Andròmines. Lloc: carretera de Sant Salvador. Inscripcions: a les llibreries La Cantina i Catalunya, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de la Casa de la Vila i a l'Aixeta. Més informació: www.androminessuria.blogspot.com/

Arxiu del blog