14 d’abril 2011

La Cambra de Comerç confia que els plans d´Iberpotash impulsin el tercer rail

Aquesta infraestructura entre el Bages i el Vallès ampliaria la capacitat exportadora per via terrestre de la demarcació







ACN | MANRESA La Cambra de Comerç de Manresa espera que els plans d'expansió d'Iberpotash serveixin per impulsar el tercer rail per mercaderies entre el Bages i el Vallès, una infraestructura que facilitaria la sortida de mercaderies des del Bages cap a Europa. La Cambra ha valorat "molt positivament" els plans d'expansió que l'empresa Iberpotash preveu dur a terme al Bages en els propers tres anys i que han de suposar un impuls de la capacitat productiva i de comercialització de la companyia i una inversió de 160 MEUR a les mines de Súria (Bages). D'altra banda, la Cambra també celebra que una part de la sal que queda de l'extracció de la potassa no vagi a parar als runams sinó al consum industrial.

La Cambra creu que el projecte d'Iberpotash, que en condiciona les fases posteriors a les necessàries millores en infraestructures, entre les quals hi ha les que permetin el transport ferroviari des dels centres productius, reforça la petició respecte el tercer rail i justifica la necessitat de tirar endavant aquesta infraestructura

En aquest sentit, la Cambra manté la seva voluntat d'exercir d'interlocutor davant les administracions pertinents per tal d'insistir en aquesta proposta i en totes aquelles infraestructures que facilitin la logística de les mercaderies.

El tercer rail per a mercaderies seguiria la línia de Renfe que va de Manresa cap al Vallès per enllaçar a Montcada amb la línia que uneix Barcelona i França. Segons la Cambra, es tracta d'una solució "viable" a curt termini per fer arribar les mercaderies d'una manera ràpida des del Bages cap a Europa. L'ús del tercer rail seria complementari al transport convencional de passatgers, que no es veuria afectat.

Arxiu del blog