28 d’octubre 2011

Aprovació operació de crèdit



Us passem retalls de l'acta de setembre:
El Sr. Secretari dóna lectura al següent dictamen:
“Vist l’acord de la Junta de Govern de 25 de juliol de 2011, aquesta Alcaldia, proposa al Ple de la Corporació la ratificació de l’acord, que seguidament es transcriu:

“L'Ajuntament de Suria té subscrit amb la vostra entitat un compte de crèdit (operació de tresoreria) per import 800.000’00 euros, amb venciment al mes de novembre de 2011, amb destí a l’adquisició d’unlocal destinat a Centre d’Atenció Primari (CAP). Ates que la Generalitat de Catalunya ha ajornat el pagament del preu pactat per l’adquisició del local (1.700.000 euros) i la darrera previsió és fer-Io efectiu en dos o tres anualitats, es convenient convertir l’esmentada operació de tresoreria en un préstec a mig o llarg termini pel mateix import.
Pels motius esmentats la Junta de Govern Local ACORDA:
Primer.- Demanar a "La Caixa" que converteixi en crèdit a mig o llarg termini el compte de crèdit de 800.000’00 (operació de tresoreria) que venc el dia 30 de novembre de 2011 i que I ‘Ajuntament de Suria té subscrit amb aquesta entitat per a finançar l’Adquisició del local situat a
la Plaça de la Serradora núm. 1. (CAP) i les obres d’urbanització de la Unitat d’actuació núm. 15 (Plaça de la Serradora).
Segon.- Sotmetre el present a cord a ratificació del Ple en la primera sessió que tingui lloc.
”El Sr. Josep M. Canudas diu que es l’acord per demanar a l’entitat financera la conversió de l’operació de tresoreria en crèdit i quan ens facin arribar les condicions del crèdit es passarà al Ple per a la seva aprovació.
El Sr. Santi Filló del Grup Municipal GIIS diu que té unes consideracions a fer:
- Remarcar que la Generalitat de Catalunya no ha complert els seus
compromisos cosa que ens genera problemes de liquidesa. Atès que s’està
endeutat al 59,9 % si hi afegim aquest crèdit la xifra passaria al voltant del 75%
que és el màxim permès i comportaria problemes.
- Demana qui pagarà els interessos.
- Demana les condicions de l’operació.
- Demana perquè no s’han buscat altres fonts de finançament com l’Institut
Català de les Finances o altres entitats.
- Mentre el CAP sigui de l’Ajuntament qui es farà càrrec de les despeses de
funcionament, si és l’Ajuntament serà un altre cost afegit.
Per tot això votaran en contra del dictamen. I demanem, en primer lloc proposar a la Generalitat de Catalunya que assumeixi el compromís de pagar els 800.000 € per no haver de demanar el crèdit. I segon que es negociï el tema dels interessos i despeses.

El Sr. Miquel Salmerón diu que com s’ha explicat es demana la conversió de l’operació en crèdit i no tenim les condicions sols sabem que serà un préstec a 6 anys. Ha estat com el peix que es mossega la cua, la caixa no ha volgut donar preu fins tenir l’acord de Ple i l’acord del ple no es podia adoptar fins a tenir les condicions i s’ha solucionat d’aquesta manera. El fet que no s’ha buscat altra entitat és perquè la idea ja era fer el crèdit amb La Caixa, amb altres entitats s’han consultat però no estan en disposició de donar-lo, i a l’Institut Català de Finances no se l’han plantejat perquè les condicions solen ser més dures.
Diu que l’ús del cap està entregat al CatSalut i aquest l’ha cedit a l’Institut Català de Salut que n’assumeix les despeses de funcionament.
El negociar els interessos és més un tema polític.

El Sr. Santi Filló diu que entenen l’escenari de crisi que es viu però la Generalitat deu 1.7000.000 € a l’Ajuntament, pensen que s’hauria de demanar a la Generalitat que almenys es faci càrrec d’aquest 800.000 € perquè sol·licitar aquest crèdit ens pot posar en una situació difícil.

El Sr. Josep M. Canudas diu que la Generalitat té al pressupost d’enguany 555.000 € consignats i de la resta han comunicat la intenció de no allargar-ne el pagament més enllà de l’any vinent no com s’havia dit en dos o tres anys.

El Sr. Santi Filló demana quan es cobraran els 555.000 €.

El Sr. Josep M. Canudas respon que pagaran quan s’escripturi el CAP a nom de l’Ajuntament.
El Sr. Santi Filló diu que aleshores es podria reduir aquest crèdit.

El Sr. Salmerón diu que per temes burocràtics anant molt bé pagaran a finald’any o primer de l’any vinent.

La Sra. Natàlia Flores diu que vist que ho pagaran més aviat es podrien reduir els 6 anys. Responent el Sr. Secretari que si i que es valorarà quan es tinguin les condicions.

El Sr. Antoni Julián del PSC diu que votaran a favor del dictamen. Demana si amb aquesta operació es trenca l’estabilitat pressupostària i s’ha de fer un pla de sanejament o al tancar el 2010 en positiu no és necessari. També demanaria a l’Alcalde i a l’equip de govern perquè negociï que els interessos d’aquest crèdit els pagui la Generalitat, cosa que ja n’havia parlat l’anterior equip de govern.

El Sr. Josep M. Canudas diu que recull la informació.

El Sr. Miquel Salmerón diu que no es trenca l’estabilitat pressupostària perquè el pressupost d’aquest any es va confeccionar amb superàvit preveient que hi hauria despeses d’urbanització i d’adquisició, per tant pressupostàriament no hi ha problema però es pateix per la liquidesa.

Sotmès a votació el dictamen és aprovat per 10 vots a favor (4 CiU, 2 aiS, 1ERC, 3 PSC) i 3 vots en contra del GIIS.

Arxiu del blog