19 d’octubre 2011

L'Escola d'Adults de Súria obre el nou curs


Hi ha 114 persones matriculades

L'Escola de Formació d'Adults de Súria ha iniciat el nou curs amb 114 persones matriculades, xifra que manté el nivell de matriculacions corresponent al curs anterior. A més de la seva oferta formativa habitual, aquest centre de titularitat municipal ofereix la segona edició del curs de preparació a les proves d'accés als cicles formatius de formació professional (FP) de grau mitjà.

L'oferta formativa habitual de l'Escola consta de classes d'alfabetització, català, perfeccionament de lectura i escriptura per a neolectors, ampliació de coneixements en llengua catalana i castellana, matemàtiques i experiències, tallers d'informàtica i arts plàstiques, i català i castellà per a persones nouvingudes.

En aquest nou curs 2011-12, l'Escola d'Adults té els mateixos alumnes que el curs passat. Les classes de preparació a les proves d'accés compten amb 14 alumnes matriculats, tots residents a Súria.

Pel que fa a la resta d'alumnes del centre, la proporció de nouvinguts és del 23 %, amb les següents procedències:
  • Àfrica (Marroc i Senegal): 12 persones.
  • Amèrica (Argentina, Equador, Paraguai, Colòmbia, Veneçuela i República Dominicana): 6 persones.
  • Europa (Ucraïna, Geòrgia i Polònia): 4 persones.
  • Àsia (Kazakhstan): 1 persona.
Al llarg del curs, l'Escola d'Adults organitza diferents activitats per afavorir l'apropament intercultural i col·labora en iniciatives socials i culturals que es desenvolupen a la vila, com el programa Municipi Lector i els actes per la igualtat de gènere i contra la violència masclista.

A més del seu propi equip docent, el centre compta amb el suport d'un grup de voluntaris per reforçar la seva oferta educativa.

Arxiu del blog