21 d’octubre 2011

Súria omple en la presentació del projecte de voluntariat


Vista parcial del saló de sessions de la Casa de la Vila durant l’acte. Foto: AjSú
Una cinquantena de persones va omplir dilluns passat el saló de sessions de la Casa de la Vila en la presentació del projecte de voluntariat per ajudar persones necessitades, promogut per diferents vilatans i vilatanes de Súria, amb el suport de l'Ajuntament.

Durant l'acte es van exposar les línies d'actuació inicial i es van realitzar les primeres inscripcions per a la futura associació que s'encarregarà de portar-les a terme. La regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat de l'Ajuntament, Carme Besa, va remarcar que "tots podem col·laborar" en el projecte, que pretén articular la resposta de la societat civil a les creixents necessitats socials que ha provocat l'actual crisi econòmica. Segons Carme Besa, "per ajudar no cal anar molt lluny", ja que en el nostre entorn més immediat hi ha persones i famílies directament colpejades per la crisi.

Les tres línies d'actuació inicials de la futura associació de voluntariat seran les següents:
  • Banc d'aliments. Suport logístic, material i humà per potenciar el banc d'aliments de Càritas a Súria.
  • InfantSúria. Activitats d'acompanyament, dinamització i lleure per afavorir la integració dels infants en risc d'exclusió en la vida social i cultural de la vila.
  • Serveis socials. Suport a l'àrea municipal de Benestar Social en l'acompanyament a les persones grans o que viuen soles per realitzar gestions quotidianes (comprar, fer tràmits administratius, visites mèdiques, etcètera).
Els voluntaris podran col·laborar en qualsevol d'aquestes línies d'actuació en funció de la seva disponibilitat.

En l'actual fase del projecte, l'Ajuntament realitzarà les gestions necessàries per tal que l'autorització de la nova associació sigui una realitat en el termini més breu possible. Posteriorment, l'Ajuntament hi mantindrà el seu suport material i logístic per tal que l'entitat desenvolupi les seves activitats en les millors condicions.

El rector de Súria, Marc Majà, va dir durant la presentació del projecte que l'experiència de Càritas és que actualment hi ha un nombre creixent de persones "amb necessitats que no són menors" i que requereixen respostes ràpides. Entre els assistents a l'acte es trobava l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal.

Arxiu del blog