11 d’octubre 2011

OPERACIÓ DE CRÈDIT PER PAGAR EL C.A.P

L’Ajuntament de Súria, en l’últim ple, vol convertir un crèdit  d’operació de tresoreria per import de 800.000 € amb venciment al mes de novembre de 2011, per un crèdit a mig o llarg termini, per a finançar l’adquisició del local situat a la Plaça de la Serradora  (CAP) i les obres d’urbanització de la Unitat d’actuació.
Aquesta situació ve donat per l’ajornament del pagament del preu pactat per l’adquisició del local (1.700.000 €). La darrera previsió es fer-lo efectiu en dos o tres anualitats.
Aquest ajornament per part de la Generalitat genera un greu problema en les finances de l’Ajuntament, situant la taxa d’endeutament en un 76,6% sobre el màxim permès un 75%. Amb aquest càlcul també considerem com a deute viu el capital pendent a pagar de 661.049 € del camp de futbol.
El nostre grup –GIIS- va votar en contra del dictamen, proposant al grup de govern de la necessitat de demanar a la Generalitat de Catalunya que assumeixi els compromisos adquirits en el contracte firmat per  Cat Salut i que com a mínim es faci efectiu el primer pagament per absorbir els 800.000€. Així com negociar el pagament del interessos que comportarà aquest crèdit. 
Un crèdit que per altra part no van saber explicar en quines condicions es signava, només que seria un préstec a sis anys finançat per la Caixa. Segons l’informe del Secretari Interventor estava previst cobrar entre finals d’any i gener una part del deute del CAP.
Les despeses d’ ús de la instal·lació del CAP, ja les assumeix l’ Institut Català de la Salut.
Pensem que és en aquesta situació delicada, que s’ha de veure els resultats de la bona relació institucional amb  CIU -partit del mateix color que el nostre Ajuntament-, i no només preocupar-se en fer-se la fotografia de rigor.
Un altre interrogant que no va quedar clar en el passat ple, és l’equilibri pressupostari, que segons el Secretari Interventor no es trencava, i segons el Regidor d’ hisenda estava a la corda fluixa.

Arxiu del blog