30 de novembre 2011

Alta participació a la Setmana per la Igualtat de Gènere de Súria


L'acte va acabar amb una actuació de la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música. Foto: AjSú
L'adhesió de Súria al Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones va registrar la participació més alta dels darrers anys. Més de 150 persones es van aplegar dissabte passat, 26 de novembre, a la plaça de la Serradora, en un acte que també va servir per cloure la Setmana per la Igualtat de Gènere.

Durant l'acte es va llegir el manifest unitari elaborat per les institucions catalanes amb motiu del Dia internacional. Les persones participants també van fer la tradicional encesa d'espelmes i van obrir els Paraigües per la Pau, símbol d'aquesta edició de la Setmana, amb frases i dibuixos contra la violència de gènere.

La lectura del manifest va anar a càrrec de quatre alumnes de l'Escola Municipal d'Adults. En el text es remarca que "la violència envers les dones és una vulneració dels drets humans i un obstacle per assolir la pau i el progrés de les nacions i dels pobles".

Al manifest també s'hi expressa el compromís "per seguir construint una nova cultura, basada en el respecte mutu, l'autonomia i la llibertat de tothom", a través de l'educació, la sensibilització social i i de mesures preventives, per tal d'assolir "un món on les relacions entre uns i altres estiguin lliures de violència".

L'acte va començar amb unes paraules de la regidora de Benestar Social, Carme Besa, que va expressar l'agraïment de l'Ajuntament a totes les persones que han participat en els actes de la Setmana per la Igualtat de Gènere com a expressió del seu compromís per "la difusió de la cultura de la pau".

La Coral Sòrissons de l'Escola Municipal de Música va participar per primera vegada en l'acte d'adhesió al Dia internacional, amb la interpretació de quatre cançons. Altres novetats d'enguany han estat la incorporació del símbol dels Paraigües per la Pau i el lloc de celebració, a la plaça de la Serradora.

El programa de la Setmana per la Igualtat de Gènere ha inclòs xerrades, tallers i una exposició celebrada a la Biblioteca Pública. Una activitat central de la Setmana han estat els sis tallers per pintar els Paraigües per la Pau, celebrats a l'Escola d'Adults, el Casal Casino, el Casal de la Dona, L'Esplai i la Biblioteca.

La Setmana per la Igualtat de Gènere va començar el passat 16 de novembre. L'organització ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Súria i el Consell Comarcal del Bages, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Formació d'Adults, el Casal de la Dona, l'Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona.

Arxiu del blog