25 de novembre 2011

Una sentència que s'ha fet esperar


A m       
        A mitjans de maig de 2007, mitjançant resolucions de l’alcalde de Súria es van aprovar els projectes d’urbanització i reparcel·lació de la Plaça de la Serradora. L’Ajuntament de Súria era propietari de   terrenys inclosos dins de l’àmbit de la UA15, concretament d’uns 1.163 m2 sòl que representen aproximadament un 34,6% del total. Per tant, en el present cas l’Ajuntament participa en aquest procés urbanístic  en qualitat d’administració actuant com  en qualitat de propietari afectat.
          La impugnació del Projecte de Reparcel·lació, tant davant de l’Ajuntament com davant del Jutjat, presentada pel Sr. Jaume Ros i Junyent en nom i representació del GIIS-Grup Independent de Súria- estava basada en les següents argumentacions:
-          - Manca de previsió de la cessió del 10% de l’aprofitament mig a l’Ajuntament de Súria.
          - Incorrecta determinació de que una de les finques aportades per l’Ajuntament no generava drets.
          - Insuficiència del Compte de Liquidació Provisional

          La Sentència dictada el 28/7/2011 que estima el recurs i anul·la el Projecte de Reparcel·lació aprovat per l’Ajuntament és ferma, ja que no ha estat recorreguda ni per l’Ajuntament ni per la mercantil Corriola, SL. Aquesta Sentència manifesta de forma clara i contundent que la reparcel.lació aprovada per l’Ajuntament en el seu dia, perjudicava els interessos municipals , i en aquest sentit, dóna la raó al GIIS envers les argumentacions presentades.
       
El     El GIIS està especialment content pels resultats de la Sentència,  que reconeix a l’Ajuntament el dret  a percebre de Corriola SL, els 572 m2  de sostre, en concepte del 10% d’aprofitament mig.  El GIIS també es congratula pels fruits resultants de la lluita de les tres regidores que ens han representat a l’ultima legislatura que malgrat l’important esforç econòmic que ha comportat el litigi i les incomprensions i pressions que aquestes van rebre durant tot procés, sempre van mantenir l’afany per continuar endavant. És incomprensible que a hores d’ara, a la pagina web de l’Ajuntament i referent a aquest tema, es mantinguin incorreccions, tot i que des del GIIS ja s’ha demanat l’oportuna rectificació. 

         El GIIS no ha fet mai politiques “agressives i de confrontació” tal i com va manifestar l’actual alcalde de Súria just desprès de ser investit, per tal de justificar l’exclusió del nostre grup al seu equip de govern.Som gent que dins la discrepància sempre hem buscat espais per el diàleg i per assolir acords.

         Som els qui en les actuals negociacions hem posat a disposició de l’Ajuntament el nostre lletrat, els qui hem exigit un calendari i confeccionat un full de ruta de les accions a emprendre per endreçar tot aquest enrenou  i  també per resoldre  els efectes col·laterals derivats de tot un seguit de despropòsits que fan que a dia d’avui, encara no es pugui escripturar el CAP ni percebre els primers 550.000 € que se’ns ha d’abonar per part de la Generalitat. Despropòsits que fins i tot han demorat l’atorgació de la llicències de primera ocupació dels pisos de la mercantil Corriola SL.  (Declaracions de Santi Fillo al Salí)
De


Arxiu del blog