16 de novembre 2011

El casinet


Vista la sol licitud de subvenció feta pel grup de govern  per fer un estudi d’orientacions i estratègies sobre els usos socials, culturals i turístics del Casinet per un cost total de 17.143 € el nostre grup –GIIS- a cregut necessari presentar aquesta moció per fer un avantprojecte que valori la possibilitat de fer un alberg o casa de colònies en el Casinet. 

En la legislació passada també vàrem presentar aquesta moció, però es va argumentar que no era un lloc idoni per fer una Casa de Colònies.  Pensem que al Poble Vell tenim suficients espais culturals dedicats gairebé de manera exclusiva a fer-hi exposicions, com Cal Balaguer del Porxo, El Castell, i l’ Absis de l’església del Roser, però des de el nostre punt de vista, el Poble Vell necessita una dinamització econòmica que un espai d’ aquestes característiques podria aportar. 
Nosaltres imaginem  aquest espai distribuït en tres pisos, un dedicat als dormitoris, un altre dedicat a la cuina i menjador i un altre polivalent per fer-hi diferents activitats, també al servei de les activitats del poble, però no un espai fixa com es tenia pensat fins ara, com la interpretació de sal, que es podria molt be ubicar al Castell.
També ens es fàcil pensar en  fer una oferta diferent a la majoria de cases de colònies, aprofitant la seva ubicació per fomentar i treballar  temes medieval  artesanal, i relacionats amb la sal.
Per fer projectes cal creure en el projecte i sobretot liderar-los perquè arribin a bon port. En el programa de CIU era una de les seves propostes. Esperem que es valori aquesta possibilitat.
El Poble Vell de Súria es mereix una dinamització econòmica,  perquè la cultural per sort la  tenim i estem segurs que amb aquesta infraestructura encara es potenciaria més.

Aquesta va ser la nostra moció, que va tenir 10 vots en contra (CIU-aIS-ERC-PSC) i el nostre vot a favor 3 GIS. 

Vista la sol·licitud de subvenció per l’estudi d’orientacions estratègiques sobre els usos socials, culturals i turístics del Casinet que ha fet el grup de govern,  així com la proposta que ha fet vàries vegades el nostre grup –GIIS-  per fer un avantprojecte per convertir el Casinet en una casa de colònies o alberg per  dinamitzar el Poble Vell.
Per això, demanem:
1.- La redacció d’un avantprojecte per convertir el Casinet en una casa de colònies o similar.
2.- Valorar el cost econòmic de la instal·lació.
3.- Fer un estudi de mercat,  impacte de desenvolupament  i dinamització del barri.
4.- La participació dels grups polítics en la comissió de seguiment del projecte.
 

 El fet que la Moció no tirés endavant, i no tingués el vot favorable del grup de govern,  tot i que el grup de CIU ho proposa en el seu programa electoral, no té massa sentit, perquè només es demana la redacció d'un avantprojecte, tal com podeu lleguir en la moció. I l'excusa que no hi ha pressupost, per nosaltres només és això: una excusa. Perquè l'equip tècnic del nostre ajuntament te capacitat suficient per redactar-lo. 

Arxiu del blog