04 de novembre 2011

Aprovació inicial de la 11a modificació NNSS a l’àmbit del Torrent Fondo

El Sr. Secretari llegeix el següent dictamen:
“Atès que el Ple en sessió de data 31 de març va acordar iniciar els treball per la redacció d’una modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament en l’àmbit del Torrent Fondo.
Atès que redactada la Memòria Ambiental, aquesta ha estat informada favorablement per Departament de Territori i Medi Ambient.
Vist l’informe de Secretaria en relació amb la Legislació aplicable i el procediment a seguir per a la 11ª Modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament de Súria, en l’àmbit del Torrent Fondo.
Vista la proposta de la 11ª modificació de les Normes Subsidiàries presentada pels Serveis Tècnics Municipals.
Aquesta Alcaldia proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció del següent ACORD:

Primer.- Aprovar inicialment el projecte de la 11ª Modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament de Súria, en l’àmbit del Torrent Fondo, que incorpora el preceptiu informe de sostenibilitat ambiental.

Segon.- Obrir un període d’informació pública durant un termini de quaranta-cinc dies, mitjançant anunci en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, a la pàgina web de l’Ajuntament i al diari Regió 7. Durant aquest període l’expedient restarà a disposició de  qualsevol persona que el vulgui examinar per tal de presentar les al·legacions que es considerin convenients.

Tercer.- Sol·licitar simultàniament al tràmit d’informació pública, els informes als Organismes afectats per raó de les seves competències sectorials, els quals l’han d’emetre en el termini d’un mes, llevat que una disposició n’autoritzi un termini més llarg.

Quart.- Concedir audiència, simultàniament al tràmit d’informació pública, als Ajuntaments l’àmbit territorial dels quals limiti amb el d’aquest Municipi.”

El Sr. Josep M. Canudas diu que aquesta modificació té per finalitat resoldre les problemàtiques existents a la zona, es van iniciar els tràmits a la legislatura anterior. Es tracta de convertir en sòl urbà una part del sector del Torrent Fondo, actualment no urbanitzable, tal com es va explicar a la comissió informativa.
El Sr. Santi Filló, portaveu del GIIS, diu que els sembla bé que s’iniciï aquest procediment, demana que se’n faci un bon control i que l’Ajuntament pagui únicament el que ha de pagar.
La Sra. Montserrat Llop, del GIIS recorda que hi havia una finca que s’havia de cedir a l’Ajuntament.
El Sr. Miquel Salmerón diu que les prescripcions d’Urbanisme eren que es reduís al màxim l’àmbit i atès que en aquesta finca no hi havia cap edificació, ha quedat fora de l’àmbit, el 10% d’aprofitament mig es rebrà en compensació econòmica
La Sra. Montserrat Llop demana sobre si les construccions paguen IBI o no.
El Sr. Miquel Salmerón diu que hi havia una finca que si pagava l’IBI i les altres no han començat a pagar fins al 2010 i ara se’ls estan reclamant endarreriments.
El Sr. Antoni Julián, portaveu del PSC, diu que votaran a favor perquè és una zona que cal legalitzar. A la comissió informativa es va dir que no es modificava l’àmbit i ara han dit que sí.
El Sr. Miquel Salmerón diu s’agafa com a objecte d’estudi tot l’àmbit, però aquest àmbit es redueix al màxim. Per exemple els propietaris que tenen 10.000 m2 passaran a tenir 3.000 o 4.000 dins de l’àmbit i la resta els queda fora.
Sotmès a votació el dictamen és aprovat per unanimitat.

Arxiu del blog