02 de novembre 2011

Aprovació definitiva de les taxes de l’Escola Municipal de Música


El Sr. Secretari llegeix el següent dictamen:
“El Ple de l’Ajuntament, en sessió de data 31 de març de 2011 va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança municipal reguladora de la taxa de l’Escola de Musica.
Dins el termini d’exposició pública de l’acord, ha estat presenta una al·legació per part del Sr. Lluis Macià Guilà, President de l’AMPA DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MUSICA DE SÚRIA.

L’esmentada al·legació es fonamentava bàsicament en els següents punts:
1) Desacord per l’increment de les taxes per sobre de l’IPC;
2) Desacord en que la matrícula es cobri juntament amb el primer rebut;
3) Incompliment de l’acord de no aplicar més increments als alumnes no subvencionats;
4) Diferencies entre alumnes subvencionats i no subvencionats i
5) Importància del col·lectiu dels alumnes adults per realitzar activitats.
Vist l’informe emès pel Secretari interventor on queda palès que l’increment està per sota l’IPC i que no es discriminatori atès que és idèntic tant pels alumnes subvencionats com pels no subvencionats.
Atès que posteriorment la Generalitat ha comunicat que la subvenció a percebre corresponent al curs 2010-2011 ha estat reduïda sensiblement, el que implica un greu desequilibri en el finançament de l’Escola que és més que previsible que s’estengui al curs vinent.

Ateses les reunions mantingudes amb l’AMPA i la direcció de l’Escola referent a la necessitat d’aplicar un increment superior a l’inicialment aprovat.
Atesa la conveniència d’aprovar definitivament les taxes a l’inici del curs.
Aquesta Alcaldia proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció del següent acord:

Primer.- Desestimar les al·legacions presentades per l’AMPA DE L’ESCOLA
MUNICIPAL DE MUSICA DE SÚRIA pel que fa al contingut de l’ordenança.

Segon.- Aprovar definitivament la modificació de l’Ordenança municipal
reguladora de la Taxa de l’Escola de Música que quedarà redactada en termes
del document annex.” La regidora d’Educació, Sra. Ana Pérez, diu que l’AMPA va presentar aquesta al·legació i es va intentar aplicar que no coincidís el pagment de la matrícula amb la primera mensualitat, però a posterior amb la reducció de la subvenció de la Generalitat s’ha hagut de remodelar tot. A hores d’ara es sap que l’aportació de la Generalitat aper al curs 2010-2011 serà de 460 €/alumne subvencionat; que pel curs 2011-2012, el període setembre-desembre també serà de 460 € i la resta de curs és previsible que també.

El Sr. Santi Filló, portaveu del GIIS, diu que votaran a favor del dictamen però vol fer unes consideracions. L’actual format de l’Escola de Música a curt termini no és sostenible ni pel poble ni pels pares, per això volen fer la proposta d’elaborar un pla de viabilitat consensuat amb els professors i pares. Aquest curs 2010-2011 ha suposat un cost de 286.000 €, dels quals la subvenció de la Generalitat ha suposat un 15%, l’aportació dels pares el 35% i l’Ajuntament el 48 %, lluny del 33% del curs anterior. Per això veuen la necessitat de fer un replantejament de com volen i com ha de ser l’Escola de Música. Per acabar diu que aquest curs ha suposat a l’Ajuntament 644 €/alumne.

La Sra. Ana Pérez diu que està d’acord en què les escoles de música amb el model actual no són sostenibles. D’això se n’és conscient i des de la Federació de Municipis i l’Associació catalana de Municipis s’està obrint un debat per repensar el sistema de les llars d’infants, escoles de música, dansa i també escoles d’adults. S’ha d’esperar a veure com evoluciona aquest replantejament.

El Sr. Santi Filló diu que la Generalitat podrà exigir uns paràmitres si paga el que li correspon, però si fa una rebaixa tant important de la seva aportació, s’ha d’estudiar i els ajuntaments i hauran de dir la seva. Per altra banda dir que els 640 €/ alumnes és un agravi comparatiu per altres activitats que no estan subvencionades. Afegeix que s’ha de ser valent i quan una cosa no funciona s’ha de posar sobre la taula.

La Sra. Encarna Mata, del PSC, diu que el seu grup votarà en contra del dictamen per diverses raons:
- s’han estudiat la proposta i dubten que amb aquestes xifres que es porten a aprovació es mantingui l’aportació del 33%,
- s’ha vist que el curs 2010-2011 hi haurà un dèficit important que no es diu d’on sortirà
- les formes, ara es porten les taxes a aprovació del Ple però la família tenen la
carta de les taxes aprovades per decret al setembre.

El Sr. Antoni Julián afegeix que la carta als pares ara no té sentit perquè ara no ratifiquen les taxes sinó que s’aproven per acord del Ple, per tant demana que es torni a notificar als pares.

El Sr. Josep M. Canudas diu que era necessari fer-ho per poder començar el curs amb les taxes aprovades, tot i que potser no era la forma correcta.

El Sr. Antoni Julián diu que donat que era necessari aprovar-les s’hauria d’haver convocat un ple extraordinari.

El Sr. Josep M. Canudas reconeix que hi ha hagut un error en la forma de tramitar-ho.

Sotmès a votació el dictamen és aprovat per 10 vots a favor (4 CiU, 2 aiS, 1ERC, 3 GIIS) i 3 vots en contra del PSC.



Arxiu del blog