07 de setembre 2012

El Bages omple dos trens dobles per a la manifestació de la Diada



 
Hores d'ara, 5.000 bagencs 
estan apuntats a algun dels mitjans de transport organitzats per anar a la celebració de l'Onze de setembre de Barcelona
Representants de l'ANC després de la roda de premsa. Foto: Pere Fontanals
Dimarts que ve sortiran més de 70 autocars del Bages i dos trens dobles de 400 places cada un d'ells, de 23 municipis de la comarca, tot i que alguns dels autocars han estat organitzats per grups de pobles, de manera que la cobertura és total. Aquestes són les xifres globals que ha mostrat l'ANC Bages en la roda de premsa que han realitzat aquest dijous com a resum de l'enrenou que genera i generarà l'afluència a la manifestació de l'Onze de setembre a Barcelona.

Hores d'ara ja s'han venut 700 tiquets per anar en tren a la manifestació i es preveu que en els propers dies no quedin més places en els dos combois dobles que sortiran de Manresa expressament per l'ocasió. A banda, també hi hauran els trens convencionals que davant de la magnitud de la convocatòria mantindran els horaris d'un dia laborable. A Barcelona, també Metro funcionarà com un dia de cada dia.

Els dos trens independentistes sortiran l'11 de setembre a les 15.00h i a les 15.40h, però es demana als que tinguin el tiquet de la reserva que siguin a l'estació dels FGC mitja hora abans per bescanviar el tiquet per dos bitllets convencionals d'anada i tornada fins a Barcelona i dos bitllets més de Metro per anar des de plaça Espanya (a Barcelona) fins a alguna estació pròxima a la gran manifestació. A nivell pràctic l'organització demana que qui tingui els tiquets de l'1 al 400 es presenti per prendre el tren de les 15.00h i els que el tinguin del 401 al 800 agafin el segon tren de les 15.40h.

Als que es desplacin en tren, l'ANC Bages recomana que un cop a plaça Espanya es prengui la Línia 1 del Metro fins a l'estació d'Urgell per evitar estacions que estaran més col·lapsades i, fins i tot, poden arribar-se a tancar. Per la tornada FGC no ha confirmat que hi hagi trens especials, però amb el bitllet facilitat es pot agafar qualsevol tren regular. Els combois especials seran semidirectes fins a Barcelona per mantenir la distància amb els trens discrecionals, tot i que no agafaran gent a les estacions intermitges.

Els dos autobusos de l'ANC Manresa sortiran de la plaça de l'Institut a les 15.30h. Cal recordar que a banda d'aquests autobusos, CDC i ERC Manresa també tenen les seves pròpies convocatòries amb 5 autocars entre tots dos.

A nivell d'autocars dels municipis de la comarca s'ha d'estar pendents de la convocatòria de cada municipi. A l'arribada a Barcelona, la Guàrdia Urbana anirà ocupant, a partir dels vehicles que arribin pels dos accessos principals –Meridiana i Diagonal- l'Eixample i posteriorment Fòrum i Camp Nou. Caldrà que els ocupants dels autobusos recordin on queda aparcat per la tornada. L'hora de tornada serà degudament comunicada per cada municipi.

Arxiu del blog