15 de setembre 2012

NOUS FUNCIONARIS A L’AJUNTAMENT DE SURIA

Els responsables d’administrar recursos públics hem de ser especialment curosos i prendre decisions que no comprometin la viabilitat present i futura dels nostres ajuntaments. Quan les administracions, les empreses, publiques i privades estan ajustant les plantilles  a la carga real de treball i a la despesa, el nostre equip de govern de l’Ajuntament de Súria, fa tot el contrari:

Crearà  dos nous  llocs de treball de funcionari per cobrir les places d’arquitecte i enginyer municipal modificant  l’estatus actual d’aquets dos tècnics que fins ara estan treballant en regim de contracte de prestació de serveis.
 El dictamen presentat al ple municipal de dia 27 de juny  s’argumentava “El proppassat dia 16 de maig de 2012, en el transcurs d’una ponència presentada al Seminari d’Actualització Jurídica, el Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, va posar de manifest la idoneïtat d’aquest tipus de contractes” . En cap cas hi ha hagut un comunicat oficial ni ens consta que sigui aquesta la preocupació dels secretaris municipals, mes aviat pensem en que dediquen els seus esforços en pal·liar les dificultats econòmiques i fer quadrar els comptes dels  seus municipis.
El nostre grup el GIIS, va manifestar per escrit a l’alcalde el nostre desacord a la creació de dues noves places de funcionari desprès d’analitzar i fer alguna consulta per confirmar les sospites que aquesta resolució  no s’ajusta a dret i que pot ser motiu d’impugnació en un futur. També  varem votar en contra del dictamen presentat al ple municipal del dia 31 de juliol en el que va ser aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern CiU-AIS-ER i l’abstenció del PSC.
El funcionari es regeix pel dret administratiu i els seus conflictes es dirimeixen davant la jurisdicció contenciosa administrativa. El funcionari gaudeix d´ inamobilitat. Pel contrari el personal laboral signa un contracte, amb unes clàusules que es poden pactar. I aquestes clàusules no es poden modificar sense la voluntat del treballador. Les seves relacions amb l’ajuntament es regeixen pel dret laboral, i els conflictes es dirimeixen davant la jurisdicció social. Això comporta que el personal laboral pot ser acomiadat i el funcionariat no.
Amb aquest acord, el nostre ajuntament es dotarà de dues noves places de funcionari – sense cap necessitat i mes ara amb la davallada de l’activitat econòmica - que pagarem per sempre tots els suriencs-es. El GIIS continuarà lluitant en contra d’aquest acord que creu que perjudica els interessos del nostre municipi.

Arxiu del blog