28 de setembre 2012

Súria penja l´estelada fins que es proclami la independència

La moció va ser aprovada pels vots de CiU, aiS, ERC GIIS i per l'abstenció del grup del PSC


Súria penja l´estelada fins que es proclami la independència
Súria penja l´estelada fins que es proclami la independència Ajuntament de Súria

REDACCIÓ La façana principal de la Casa de la Vila llueix des d´avui, dijous, la senyera estelada en compliment d´una moció aprovada en el ple ordinari d´ahir, dimecres, per 10 vots a favor (CiU, aiS, ERC i GIIS) i 3 abstencions (PSC). La moció, presentada pels grups municipals de CiU, aiS i ERC, preveia la col·locació permanent de l´estelada com a adhesió a la campanya ´Penja-la i no la despengis fins a la independència´, promoguda per la plataforma ´Súria x la Independència´. 

En la moció es considera "positiu" que la senyera estelada sigui visualitzada institucionalment "per a reivindicar l´inici del camí que ens ha de portar a constituir Catalunya com a Estat propi dins de la Unió Europea, de manera pacífica, democràtica i en llibertat". 

Segons el text aprovat, "el creixement com a poble lliure i amb ple dret a decidir és un valor vinculat a qualsevol progrés individual i col·lectiu", una realitat que han de tenir en compte els ajuntaments com a institucions que representen els ciutadans i ciutadanes de llurs municipis "i que es deuen en gestionar la millora de la vida de la ciutadania del seu territori". 

En la moció es recorda que l´Ajuntament de Súria es va adherir el passat 28 de març a l´Associació de Municipis per la Independència. També s´hi fa referència a la "multitudinària i històrica manifestació" que va tenir lloc a Barcelona el passat Onze de Setembre, i la situació de "via morta" en què es troben les negociacions per al pacte fiscal i la millora del nivell d´autogovern.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una mica vergonyós que es pengi a la façana de l'Ajuntament.
A la Sala de plens és acceptable, però no a la façana.

L'ajuntament ha de governar per a TOTS els suriencs i surienques, i no tots volen la independència segurament

Arxiu del blog