23 de setembre 2012

Súria comença la Setmana de la Mobilitat

Hi haurà actes entre el 22 i el 30 de setembre

Súria celebrarà la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura entre els dies 22 i 30 de setembre, amb l'objectiu de promoure la sensibilització de grans i petits per uns hàbits de desplaçament més saludables per a les persones i per al medi ambient. El programa d'activitats començarà dissabte, 22 de setembre, amb la gimcana "Mou-te" a la plaça de Sant Joan i una acció promocional del bus urbà, que serà gratuït durant tot el dia.

La Setmana ha estat organitzada per les àrees de Joventut, Medi Ambient, Via Pública i Sanitat de l'Ajuntament de Súria, i la col·laboració de la Policia Local, el Consell Municipal de Medi Ambient, l'Agrupament Escolta Joan Ros, el Centre Excursionista, l'institut Mig-Món i les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Sagrat Cor de Jesús.

El programa d'activitats previst és el següent:
Dissabte, 22 de setembre
  • "La guagua sense cost!". Acció promocional del bus urbà de Súria, que serà gratuït durant tot el dia.
  • Gimcana "Mou-te". Activitat adreçada a infants, joves i les seves famílies per descobrir els sistemes de desplaçament que no són contaminants. Hora: 16.00 h. Lloc: plaça de Sant Joan.
Del 24 al 28 de setembre
  • "A l'institut hi vaig a peu". Els alumnes de l'institut Mig-Món que utilitzin les escales del carrer Santiago Ramon y Cajal per anar cap al centre rebran un detall. Horari: pel matí, abans d'entrar a classe.
Dilluns, 24 de setembre
  • Xerrades sobre mobilitat segura. Acció divulgativa per a alumnes d'educació primària de l'escola Sagrat Cor de Jesús, a càrrec d'agents de la Policia Local, durant la jornada lectiva.
Dimarts, 25 de setembre
  • Parc mòbil d'educació vial. Circuit amb bicicletes i consells pràctics per al manteniment i reparació d'aquests vehicles, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit. Horari: de 15.00 a 17.00 h. Lloc: plaça de Sant Joan.
Dimecres, 26 de setembre
  • Parc mòbil d'educació vial. Circuit amb bicicletes i consells pràctics per al manteniment i reparació d'aquests vehicles, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit. Horari: de 9.00 a 12.30 h. i de 15.00 a 17.00 h. Lloc: plaça de Sant Joan.
Dijous, 27 de setembre
  • Xerrades sobre mobilitat segura. Acció divulgativa per a alumnes d'educació primària de l'escola Mare de Déu de Montserrat, a càrrec d'agents de la Policia Local, durant la jornada lectiva.
Divendres, 28 de setembre
  • Xerrades sobre mobilitat segura. Acció divulgativa per a alumnes d'educació primària de l'escola Francesc Macià, a càrrec d'agents de la Policia Local, durant la jornada lectiva.
Dissabte, 29 de setembre
  • "Coneix on caminar". Una parada oferirà informació sobre recorreguts a peu per Súria i el seu entorn. Horari: de 10.00 a 14.00 h. Lloc: plaça de Sant Joan.
Diumenge, 30 de setembre
  • "Camina pel Samuntà!". Recorregut aproximat de 10 quilòmetres. Els participants també podran ajudar a mantenir net aquest entorn. Hora de sortida: 9.00 h. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan.
Aquesta nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura s'emmarca dins de les actuacions que l'Ajuntament de Súria impulsa tradicionalment per avançar cap un tipus de desplaçament més eficient, segur, tranquil i saludable, amb la col·laboració dels centres escolars i diferents entitats de la vila.

Arxiu del blog