12 de setembre 2012

L'Agrupació Sardanista de Súria exposa sobre els seus 50 anys

 
La presidenta de l’Agrupació Sardanista de Súria, Dolors Solé, parla durant la inauguració de l’exposició. Foto: AjSú

L'exposició del 50è aniversari de l'Agrupació Sardanista de Súria va ser inaugurada dissabte, 8 de setembre a Cal Balaguer del Porxo, en un acte que va reunir totes les generacions de l'entitat. Després de la inauguració, els Grallers i Bastoners de Súria van protagonitzar una cercavila entre la plaça Major del Poble Vell i el Pla de la Font.

La mostra romandrà oberta fins el proper 4 de novembre. La història de l'Agrupació Sardanista hi és reflectida amb una àmplia selecció de fotografies i documents reproduïts en plafons, a més de vestits, trofeus i altres objectes reunits a les diferents plantes de Cal Balaguer del Porxo, presidides per una gran senyera. Els visitants també poden escriure en un llibre els seus records i comentaris.

La presidenta de l'Agrupació Sardanista, Dolors Solé, va dir durant l'acte inaugural que "al darrere d'aquesta exposició hi ha moltes vivències, molts records, molts dies de feina i molta gent implicada", a la qual va donar les gràcies. Segons Dolors Solé, l'esperit de la sardana "ens encoratja a estimar cada dia el nostre poble i país", a més de transmetre uns valors culturals i socials que han fet possible la llarga història de l'entitat.

Per la seva banda, l'alcalde Josep Maria Canudas va felicitar l'Agrupació Sardanista pel seu aniversari, destacant que l'entitat "ha treballat molt per Súria" i ha aconseguit aglutinar diferents generacions de vilatans i vilatanes al voltant d'un fet cultural i identitari tan important per a Catalunya. En aquest sentit, Josep Maria Canudas va remarcar que l'entitat "ha estat un focus de catalanitat indiscutible", contribuint al procés de recuperació nacional que ens ha portat a viure "una cruïlla importantíssima pel futur del nostre país" en aquest any 2012.

L'acte va començar amb les paraules de la regidora de Cultura, Ana Pérez, qui va llegir un text escrit conjuntament amb Dolors Solé per al CD "Sardanes a Súria-2", que serà presentat el proper 14 d'octubre dins dels actes del 41è Aplec de la Sardana de Súria.

Segons aquest text, l'Agrupació Sardanista ha treballat durant aquest mig segle per transmetre la sardana a diverses generacions "amb l'esperança i el convenciment que és un valor de passat, de present i, sobretot, de futur" com a símbol de la identitat cultural catalana.

La inauguració també va aplegar representants d'altres entitats i associacions surienques, a més de diferents membres de la corporació municipal. L'exposició es podrà visitar en el següent horari: de dimarts a diumenges i festius, d'11.00 a 14.00 h., i dissabtes, també de 17.00 a 20.00 h.

Els actes commemoratius del 50è aniversari de l'Agrupació Sardanista de Súria es perllongaran fins a finals d'octubre, d'acord amb el següent programa:
Divendres, 12 d'octubre
  • 18.00 h. Cercavila amb les entitats surienques. Recorregut: entre la Casa de la Vila i el pavelló municipal d'esports.
  • A continuació, espectacle "De l'anella a la fal·lera". Lloc: pavelló municipal d'esports.
Diumenge, 14 d'octubre
  • 11.45 h. Concert del cinquantè aniversari, amb la cobla La Principal de La Bisbal. Durant l'acte serà presentat el CD "Sardanes a Súria-2", que inclou, entre d'altres, les sardanes d'estrena "Estel de vida", "Miquel, sardanista i bastoner", "Ramon, aquesta és la teva", "Terres de potassa" i "50 anys de mans enllaçades". Lloc: pavelló municipal d'esports.
  • 16.00 h. 41è Aplec de la Sardana Vila de Súria, amb les cobles Súria, Ciutat de Cornellà, Jovenívola de Sabadell i La Principal de La Bisbal. Lloc: parc municipal El Casino.
Diumenge, 28 d'octubre
  • 10.30 h. Missa a l'església del Roser al Poble Vell.
  • 11.30 h. Audició de sardanes amb la cobla Ciutat de Cornellà. Lloc: plaça Major del Poble Vell.
  • 14.30 h. Dinar de germanor del cinquantè aniversari amb fi de festa. Lloc: La Garriga de Castelladral. Tiquets per al dinar fins el dia 15 d'octubre. Cal fer ingrés previ a l'entitat bancària CAM. Preu: 35 euros (adults) i 20 euros (fins a 14 anys). Des de GIIS la nostra més gran FELICITACIÓ!!!

Arxiu del blog