12 de gener 2012

Els alcaldes reclamen al govern els endarreriments


La reunió també va servir per presentar l'Oficina Antifrau als alcaldes

Reunió del Consell d'Alcaldes del Bages. Foto: CCBages
El Consell d'Alcaldes celebrat aquest dimarts s'ha adherit a un manifest promogut per la Federació de Municipis de Catalunya en què es demana a la Generalitat que estableixi urgentment el calendari de pagament del seu deute amb els Ajuntaments en l'àmbit de les escoles bressol municipals. A més, des del Bages s'ha ampliat aquesta demanda incloent també el deute en temes d'escoles de música i d'obres del PUOSC. Així mateix, els alcaldes es queixen que desconeixen encara l'import que la Generalitat destinarà a les escoles bressol aquest 2012 i que afecta el curs que ja s'està duent a terme.

El manifest de la Federació de Municipis demana a la Generalitat que de la mateixa manera que ha demanat un crèdit per fer front al pagament als seus treballadors, estudiï sol·licitar-ne un per liquidar els seus deutes amb els Ajuntaments i no continuar portant-los a una tensió pressupostària i a uns problemes de tresoreria molt difícils de gestionar.

Presentació de l'Oficina Antifrau
El Consell d'Alcaldes ha servit també per presentar als batlles assistents les tasques que l'Oficina Antifrau realitza en els àmbits de prevenció i investigació, així com les iniciatives per a la promoció i el reforç institucional en l'àmbit de la integritat. La presentació ha anat a càrrec de Jordi Climent, director de Prevenció, i Lourdes Parramon, cap de l'àrea de Relacions institucionals, Visibilitat i Participació.

Des de l'Oficina Antifrau s'ha ofert als alcaldes formació per a càrrecs electes i personal administratiu per aprendre a identificar qualsevol risc de corrupció, assessorament en l'àmbit relacionat amb el frau i sobre possibles irregularitats en qualsevol normativa municipal.

Arxiu del blog