18 de gener 2012

Súria celebra Sant Sebastià amb un programa que s´allargarà tot el mes

Entre els actes d'enguany hi figuren xerrades, obres de teatre, presentacions de llibres i diverses exposicions

 



La cercavila i la ballada de gegants són dels actes més tradicionals<br/>
La cercavila i la ballada de gegants són dels actes més tradicionals
 arxiu/marta pich
REDACCIÓSÚRIA
Súria celebrarà enguany la diada de Sant Sebastià i el tradicional Vot de Poble amb una àmplia oferta d'activitats festives, culturals i institucionals que s'iniciaran dissabte i s'allargaran fins el proper 29 de gener.
Com en edicions anteriors, la cultura i la revalorització del patrimoni seran els punts forts de la festa. Tot i que el programa d'actes s'iniciarà aquest cap de setmana, el pregó institucional tindrà lloc el 19 de gener (dijous), al saló de sessions de la Casa de la Vila. El secretari general del departament de Cultura de la Generalitat, Xavier Solà, hi parlarà sobre La cultura avui, en els petits municipis i en temps de dificultats.
Entre els actes d'enguany figuren la representació de l'espectacle 1714, diari d'una esperança, les presentacions del projecte del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central i de sengles llibres sobre el surienc Pius Macià i els palíndroms, l'estrena a Súria de l'obra teatral Taxi i les exposicions Gestacions i Samarretes centenàries del futbol de l'Estat espanyol. Aquesta darrera mostra forma part de la celebració del centenari del Centre d'Esports Súria.
La celebració de la diada del 20 de gener (divendres), festivitat de Sant Sebastià, estarà centrada en els actes tradicionals, com la missa de renovació del Vot de Poble, la posterior cercavila pels carrers del centre urbà i la ballada de sardanes a la plaça de Sant Joan. Amb motiu de la missa serà estrenada la rehabilitació de l'espai destinat al cor de cantaires, al final de la nau central de l'església parroquial.
En els actes institucionals d'enguany tindrà un paper destacat la Coral L'Esplai amb motiu del 30è aniversari de la seva fundació. Pel que fa a la tradicional cercavila de la festa de Sant Sebastià, hi participaran els gegants de Súria, Geganters del Poble Vell, Geganters d'El Gorg de l'Olla, capgrossos de Sant Jaume, ball de cascavells amb el Tro Gros, esbart Aigua Blanca del Foment Cultural, els bastoners de Súria, la colla castellera Salats de Súria i la Cobla Súria.

Arxiu del blog