10 de gener 2012

Els municipis, contra les cordes


La FMC avisa que el retard en el pagament de la Generalitat es traduirà en "una sobrecàrrega econòmica" per a les famílies

 
Les famílies del Bages ja paguen més per portar els nens a les escoles bressol. Foto: Pere Cornellas

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) adverteix que els retards del Govern en els pagaments suposa "una tensió pressupostària molt important per als ajuntaments" i el darrer que s'ha conegut, l'ajornament del pagament de 112 milions d'euros als consistoris per a les escoles bressols, és "un més de molts". A més, alerten també que la mesura pot suposar també "una sobrecàrrega econòmica" per a les famílies els propers anys. Per tot plegat, els municipis insten la Generalitat a estudiar sol·licitar un crèdit per "liquidar els deutes" amb els ens locals tal com s'ha fet per fer front al pagament de les nòmines dels treballadors públics.

La FMC, controlada pel PSC, demana a la Generalitat que "de la mateixa manera que ha demanat un crèdit per fer front al pagament dels seus treballadors, estudiï sol·licitar-ne un per liquidar els seus deutes amb els ajuntaments" i per tant "no continuar posant-los en una tensió pressupostària i a uns problemes de tresoreria molt difícils de gestionar". Tal com ja va fer a l'estiu el president de la federació, Manuel Bustos, l'FMC reclama que "amb caràcter d'urgència" s'estableixi un calendari de pagament del deute amb els consistoris.

Arxiu del blog