13 de gener 2012

La nova planta d'Iberpotash necessitarà 150 treballadors


El president de la Generalitat de Catalunya presidirà la col·locació de la 1a pedra d'aquesta nova planta de sal vacuum

Imatge interior de les mines de Súria. Foto: Iberpotash
Iberpotash col·locarà el proper dilluns 16 de gener la primera pedra de la nova fàbrica de cristal·lització de clorur sòdic mitjançant compressió mecànica. Aquesta planta, que estarà enllestida i en funcionament en un termini de dos anys, serà, tecnològicament, la més avançada del món. La infraestructura compta amb una inversió operativa de 70 milions d'euros i una inversió logística de 10 milions d'euros.

L'edificació de la nova planta de sal vacuum està inclosa en la primera fase del Projecte Phoenix, aprovada l'abril passat amb una inversió de 160 milions d'euros i que té l'objectiu de crear noves línies de negoci, en el marc de l'activitat d'Iberpotash, amb una total sostenibilitat econòmica i ambiental. En aquesta instal·lació es realitzarà el tractament del clorur sòdic que actualment s'emmagatzema als dipòsits salins. La seva posada en marxa comportarà millores mediambientals com ara la reducció de lixiviats del col·lector de salmorra, la reducció del consum d'aigua del riu, i la futura reducció del dipòsit salí.

Es produiran unes 750.000 Tones de clorur sòdic d'una puresa del 99,97%. Durant les tasques de muntatge es generaran 150 llocs de treball indirectes i la planta crearà 32 nous llocs de treball directes.

L'acte serà presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i estarà acompanyat de l'alcalde de Súria, Josep M. Canudas i dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; i d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, entre d'altres personalitats.

Arxiu del blog