18 de gener 2012

Els Pastorets de Súria recullen 250 quilos per a Aliments Súria

Aliments Súria és el nom oficial del banc d'aliments promogut des de l'Associació de Voluntariat, amb el suport de l'Ajuntament i de Càritas Parroquial

Representants del Foment Cultural han lliurat a Aliments Súria els prop de 250 quilos de productes recollits durant les passades festes de Nadal en les set representacions d'Els Pastorets de Súria. Aliments Súria és el nom oficial del banc d'aliments promogut des de l'Associació de Voluntariat, amb el suport de l'Ajuntament i de Càritas Parroquial.

Entre els productes recollits en les representacions d'Els Pastorets hi ha llet, arròs, pasta, conserves, llegums seques i altres aliments no peribles. La recollida formava part d'una iniciativa solidària promoguda en el conjunt del país per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, i a la qual es van adherir Els Pastorets de Súria.

Aliments Súria també ha rebut aquesta setmana la segona tramesa de productes procedents de la fundació Banc dels Aliments de Barcelona, després de la que va arribar el desembre passat. Les properes trameses del Banc dels Aliments a Aliments Súria es faran mensualment. El lliurament d'aquests productes a les famílies necessitades de la vila serà coordinat per l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament i Càritas Parroquial.

El magatzem d'Aliments Súria és ubicat a la primera planta de l'edifici escolar del carrer d'Ernest Solvay, al costat de la Casa de la Vila. A partir del febrer, s'hi podran realitzar personalment donacions particulars els primers dijous de cada mes, en el següent horari: de 10.00 a 12.00 h. i de 17.00 a 18.00 h.

Activitats per als infants en risc d'exclusió
Altra de les línies de treball de l'Associació de Voluntariat de Súria està centrada en l'organització d'activitats de lleure per als infants en risc d'exclusió, sota el nom InfantSúria. La primera fase d'aquestes activitats s'iniciarà aquest mes de gener i es desenvoluparà durant tot aquest primer semestre de 2012.

La selecció dels infants participants en aquesta iniciativa és a càrrec de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament i dels equips directius de les tres escoles d'ensenyament primari de la vila (Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Sagrat Cor de Jesús).

Des d'InfantSúria s'organitzaran activitats esportives, culturals i de lleure, amb la col·laboració del professorat dels tres centres educatius, la Societat Atlètica de Súria (SAS), el Centre d'Esports Súria i d'altres persones voluntàries.

L'Associació de Voluntariat va ser presentada l'octubre passat en un acte que va omplir el saló de sessions de la Casa de la Vila. El seu objectiu és coordinar els esforços de totes les persones interessades en donar resposta a les creixents necessitats socials que ha provocat la crisi econòmica.

L'Ajuntament de Súria agraeix la generositat de totes les persones i entitats que participen en l'Associació de Voluntariat, ja sigui facilitant-ne el treball logístic, en l'organització d'activitats o en la donació de productes. D'altra banda, l'Ajuntament mantindrà contactes amb el departament d'Ensenyament de la Generalitat per desenvolupar línies de col·laboració entre l'administració catalana i InfantSúria.

Arxiu del blog