20 d’abril 2009

La tècnica de l'estruç



En els tractats de psicologia llegim que l'home necessita desenvolupar mecanismes de defensa, que l'ajudin a sobreviure en el seu dia a dia, i poder enfrontar millor, els entrebancs que trobarà al llarg de la vida.


Una de les tècniques desenvolupades, es la tècnica de l’estruç, o traduït al català més planer, el “d’amagar el cap sota l’ala”.


Aquesta tècnica copiada de la naturalesa i perfeccionada per l’estruç, a passat a mans dels humans -les ales ja fa temps que ens van desaparèixer- i ens ajuda a reaccionar davant d’un problema, esborrant-lo o fent veure que no hi ha cap problema.


Mirem i llegim les notícies, preguntes directes i l’ entrevistat, que acostuma a ser un polític, fa un gest de mirar cap a un altre costat (rèplica de posar el cap sota l’ala) i desvia l’atenció cap a una altra direcció.


També es repeteix al carrer, quan trobés algú que et fa mala cara i li dius: Te’ns algun problema? I l’altre et contesta: No, cap problema!


El mateix passa a Súria, quan veiem que de l’edifici del CAP ningú en parla, ni poc ni molt. Tots som muts. Fins el mateix Salí ja ha perdut l'interès per demostrar si l’edifici puja o baixa, i no publica cap fotografia ni al de mes març ni a abril.


Seguim sense entendre, les presses de la visita de polítics i persones invitades a l’obra al mes de febrer, on se’ns va assegurar que tot anava al ritme desitjat, sabent tots per la premsa el concurs necessari de creditors del que esta pendent l’empresa.


Aprofitem la tècnica depurada per la natularesa i seguim sent tots estruços...



Arxiu del blog