02 d’abril 2009

SÚRIA ES MEREIX UN PREMI


Primer de tot, felicitar als veïns i veïnes del poble de Súria per el seu civisme i per l’esforç realitzat durant el últim any portant a terme la recollida selectiva de plàstics, vidre, paper i orgànica.


L’evolució de la recollida selectiva mostra amb les gràfiques com amb l’esforç del dia a dia i la iniciativa de l’ajuntament d’apropar al ciutadà els contenidors de recollida selectiva, com ha estat el fet de col·locar el contenidor d’envasos al costat del de rebuig, ha estat un pas endavant, hem convertit un fet extraordinari, el reciclar, en un gest habitual.


El fet de tenir els diferents contenidors agrupats en un mateix punt facilita i estimula la seva utilització, tant de bo que tinguéssim tots els contenidors sempre agrupats ja que l’experiència ens diu que quan els contenidors estan agrupats en un punt incita a reciclar, per que no suposa un desplaçament afegit si no que a la mateixa vegada que llenço una fracció puc a la mateixa vegada, només allargant el braç, portar al contenidor altra fracció diferent.


El fet de trobar-te amb el contenidor del vidre al teu davant quan vas a llençar la fracció de rebuig, et fa pensar -“ demà portaré també el vidre” - és el millor recordatori i la millor campanya.


És per aquesta raó que pensem que el poble de Súria es mereix tenir àrees soterrades de reciclatge on es poguessin abocar les quatre fraccions, tindríem el poble endreçat i aproparíem i facilitaríem la labor de reciclar.


Encara que som conscients que aquestes àrees no es podran implantar en tots els punts de recollida, potser els punts s’haurien d’espaiar una mica, però estem segurs que caminar uns quants metres més no suposarà un problema si en un mateix lloc trobem tot els punt de recollida, en un lloc fix, nets i endreçats.


Súria es mereix les àrees soterrades de recollida selectiva a tots els barris, per que Súria recicla i recicla cada dia més.


Arxiu del blog