11 d’abril 2009

Ple de març: ple de frases cèlebres?


En el ple de març hem tancat una llarga petició, començada al ple del febrer del 2006 per posar en marxa un Reglament de Participació Ciutadana, que ha d’aportar noves oportunitats per que polítics i ciutadans treballem plegats i per definir com volem el nostre poble.

Segurament molts de vosaltres pensareu que serà un reglament més, doncs no el podem tancar al calaix! Amb aquest reglament posem a les mans del poble de Súria un gran repte i una gran eina per : treballar, consensuar, dialogar i definir projectes. Ara, caldrà el compromís seriós dels que governen, d’obrir les portes, i d’acceptar les decisions de les majories. No ha d’ésser això la vertadera democràcia?


Després de trenta anys d’Ajuntaments democràtics, cal fer un altre salt qualitatiu, les característiques del nostre poble, ric en associacions, entitats, gent amb empenta i petit en població, fan que sigui viable encetar aquest nou projecte!


En aquests tres anys de tira i afluixa, la Mª Angels Ridó, que ara deixa l’Ajuntament després de deu anys de dedicació a la política activa, ha volgut marxar deixant enllestit aquest reglament i nosaltres agraïm la temprança que ha donat al grup de govern, juntament amb el Carlos Roigé, que sempre han mantingut les formes i han respost sense crispació, ajudant a una bona sintonia democràtica on ha de regnar el diàleg i el respecte a les opinions aportades per la resta de grups de l’oposició. Des d’aquí repetim el bolero: “Que te vaya bonito...”


Avui per això, encetem un nou apartat, sovint podem llegir correus amb frases de celebritats que ens fan reflexionar i pensar, frases amb paraules plenes de pensaments, acudits plens de ironia combinats amb una genialitat que només tenen els grans personatges, aquells que per una raó o altra, han fet de la seva vida allò que desitjaven gràcies al destí capritxos, seria tot un plaer no haver d’obrir el correu, trobar a cada pas l’enginy desbordant en els nostres veïns, en aquells que tenim més a prop, encara que a la nostra vida quotidiana i sobre tot en el nostre consistori podem trobar erudits que conscient o inconscientment deixen caure pensaments per a la reflexió.


El tema que ens il·lustra i ens obsequia amb unes quantes reflexions, no podia ser altre que “les obres d’ampliació de la llar d’infants de la nostra vila”, l’actuació del nostre arquitecte municipal, en el seu paper d’assessor i autor de l’obra d’ampliació d’aquest servei municipal, i l’actitud del nostre equip de govern davant l’errada del nostre tècnic municipal que edificant allà on les normes subsidiàries no ho permetien, no només no ha tingut conseqüències de caràcter laboral, sinó que tampoc l’obra té cap entrebanc per tirar endavant.


La pregunta feta des de l’oposició, feia referència a les conseqüències que l’actuació desafortunada del nostre tècnic municipal podia tenir tant a nivell intern com a nivell públic. De les seves respostes hem extret les següents frases, imatges amb les que podem meditar i reflexionar:


Va assumir la seva responsabilitat perquè JO li ho vaig demanar.” (Referent a si el nostre tècnic municipal ha fet algun gest al respecte)/“Els plats algun dia es poden trencar, el que no renta segur que no trenca.” /“Hi ha hagut un problema de formes.” (Quina forma de fer-se venir bé les normes!)/“Això només ha estat un petit lapsus”/“En cap moment jo he dit , que jo suposo el que tu suposes, jo no suposo res" (Frase de llibre)/“Assumim les responsabilitats dels nostres tècnics.”/“El tècnic l’he contractat jo i el municipi el governo jo.”(“yo soy el rey”!)


Ah! i respecte a la pregunta feta pel nostre grup sobre el que pot fer l’Ajuntament davant els anuncis publicats en la premsa comarcal i de la pràctica de la prostitució a Súria, la resposta també seria per analitzar, sobretot perquè hem suposat que l’anunci del Regió 7 a la pàgina de contactes, vol dir el que suposàvem. L’Alcalde ens va dir, que calia aportar proves. Esperem que en el pròxim ple alguna associació aporti el “cos” del delicte!

De totes maneres visiteu el nostre bloc: www.gis-suria.blogspot.com, i que passem tots junts unes bones Caramelles, omplint de colors, cançons i danses els nostres carrers!



Arxiu del blog