08 de juny 2011

DISSSABTE CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT

Dissabte a les 12 del migdia, constitució del nou Ajuntament a la Sala de plens. El nou govern estarà format per un nou tripartit: CIU-AIS-ERC.

El nostre grup GIISGrup Independent per Súria- seguirà treballant amb il·lusió, aportant idees i projectes que beneficiïn al nostre poble, des de l’altre costat, que nosaltres no volem dir oposició, sinó aportació, només cal veure la suma d’aportacions que hem fet en aquesta passada legislatura.

Estem contents pels bons resultats electorals i agraïts a les 650 persones que confien amb la nostra manera de veure i de fer política, i que són fidels a la nostra formació, com també a la bona participació a les urnes on tots els ciutadans han triat la  llista que els ha interessat.

També es cert que ens hauria agradat formar part del nou grup de govern, i que el nostre grup GIIS sempre ha tingut la mà estesa al grup de CIU. Però  CIU, en cap moment ha manifestat la seva intenció de incorporar la nostra formació GIIS, en el nou govern. 

Estem segurs que els contactes inicials de voler sumar les dues formacions abans de les eleccions, i no haver arribat a un acord satisfactori per ambdues parts, ha donat com a resultat aquesta decisió per part de CIU.

Recuperem article del nostre bloc on expliquem com van anar les negociacions.
Fa un any els companys de CIU, ens van invitar a una reunió per intentar fer una llista única per les pròximes eleccions, amb la presència de David Bonvehí, que va reconèixer el pes de GIS dins del panorama polític surienc, oferint-nos un ventall obert de possibilitats: encapçalar la llista, fer una llista conjunta o fer una coalició CIU-GIS; i dels contactes que tenien dins la seva formació per buscar un possible candidat , que en aquell moment semblava senyalar a Josep Mª Canudes. D’aquesta trobada, tot sigui dit de pas, va quedar amb un oferiment obert sense marcar un full de ruta.
Ara, fa un mes, de la mà de Valentí Sastre se’ns va convidar a reprendre els contactes. Després de parlar amb els nostres simpatitzants i amics enteníem que calia definir el que volia la nostra formació. Vàrem arribar a la conclusió, que nosaltres som persones preocupades pels problemes del poble, però que no volem estar sota cap grup polític de color i no volem perdre la nostra identitat, per tant, la única via per formar part dins el projecte de CIU, seria seguir sent independents, amb un únic encaix possible: la coalició.
El segon obstacle a tenir en compte era el pes de quota de un partit i de l’altre i com s’havia de repartir. Des del nostre punt de vista, GIS havia d’encapçalar la llista, fent valer els vots de les passades eleccions, tres vegades mes que el grup convergent.
La nostra conclusió a l'hora de resoldre el tema del candidat, era la de cedir al grup de CIU el cap de llista, per facilitar-los el seu pes polític dins el parlament i consell comarcal i nosaltres demanar el segon, tercer, i quart lloc, deixant el cinquè i sisè per a la formació convergent, i a partir del número set alternar ambdues formacions.
Mentrestant, CIU ha confirmat el seu candidat: Josep Mª Canudes, qui ha manifestat que el segon lloc ha de recaure de forma innegociable sobre Joan Castellà, amb una aposta per presentar cares noves, i no veient que les tres primeres de llista de la nostra formació compleixin aquesta premissa, només podrien acceptar una candidata.
L’ última reunió va tenir lloc a la seu de GIS, amb la visita dels dos candidats convergents Josep Mª Canudes i Joan Castellà, on després de parlar de les possibilitats, el nostre grup, GIS, va oferir de nou el primer lloc a CIU el segon i tercer GIS, deixant el quart per CIU, el cinquè per GIS, i la resta de la llista aportar el 50 % de totes dues formacions.
La trucada de telèfon del primer candidat de CIU, ha donat la resposta de mantenir-se en la seva postura: Primer i segon CIU i tercer lloc per GIS i ser aquestes persones les encarregades de buscar noves cares per fer la llista.
Per tant, no hem arribat a cap acord, han estat unes converses desconcertants, sobretot perquè la formació de CIU ens ha trucat a la porta i després no ha sabut com resoldre-ho.
Cada formació seguirà el seu camí, i GIS es presentarà a les eleccions amb il·lusió i amb ganes de treballar -com sempre ha fet -.
Aquests resultats electorals deixen de manifest la fidelitat dels nostres votants, i que el grup GIIS és un grup sense color polític, amb identitat pròpia, que no viu dels votants de CIU, com tantes vegades s’ha volgut deixar entendre. I que a partir d’ara, es deixa patent, que són dos grups diferents, i que GIIS té un pes important dins la política surienca.

Arxiu del blog