15 de juny 2011

L'ACM publica les retribucions orientatives dels càrrecs electes locals


Segons l'entitat municipalista, l'alcalde de Manresa ha de cobrar com un secretari general, o sigui, uns 84.000 euros anuals. El sou del de Aguilar, Castellfollit, L'Estany, Gaià, Marganell, Mura, Rajadell o Talamanca equival a 1,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional

L'any 2002, en el si d'un Consell Nacional, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) va publicar uns criteris orientatius per tal que els ajuntaments catalans poguessin determinar les retribucions a percebre pels seus electes. Cal tenir present que la normativa vigent no regula les contraprestacions a percebre pels càrrecs electes i, per tant, aquestes es poden determinar a lliure arbitri de cada ajuntament en funció de la partida pressupostària corresponent i les peculiaritats de cada electe o consistori.

Amb tot, i mitjançant aquestes orientacions, l'ACM pretén poder facilitar el càlcul de les retribucions, així com establir criteris homogeneïtzadors. El criteri de població és l'element principal mitjançant el qual es determinen les quanties retributives per als càrrecs electes.

Segons la taula de l'ACM, el sou de l'alcalde d'una població com Manresa (barem de 75.001 a 300.000 habitants) equivaldria al d'un secretari general, o sigui, 84.078,5 euros anuals. El de Sant Joan de Vilatorrada, se situaria entre 61.612,32 i 64.415,68 euros anuals. Alguns alcaldes de poblacions entre 5001 a 10.000 habitants, com Cardona, Moià, Sant Fruitós i altres, haurien de cobrar cinc vegades el Salari Mínim Interprofessional, o sigui 44.898 euros anuals.

L'ACM, però, recorda als càrrecs electes que l'any passat ja va recomanar una retallada d'aquests sous, com a conseqüència de l'entrada en vigor del Reial Decret del 20 de maig, pel qual s'adoptaven les mesures extraordinàries per la reducció del dèficit públic. Tot i que no s'inclou dins del seu objecte d'aplicació els càrrecs electes, l'ACM i la FMC van acordar en el si de la Comissió Municipalista de Catalunya unes recomanacions de disminució de retribucions que anaven del 15% (els sous més elevats) al 5% (els més petits).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Esteu una mica pesats amb el tema sous ?

Doneu la imatge de que és la única cosa que us interessa del poble.

GIIS ha dit...

Estimat surienc/a ,
Estem preocupats pels sous i per tots els temes relacionats en Súria. Sinó fos així ja no ens hauríem presentat a les eleccions Municipals.
Potser vostè no valora el cost dels polítics i la despesa que representa a les arques municipals, però el Grup Independent de Súria –GIIS- sí. Pensem que s’ha de fer un bon ús dels diners dels ciutadans i no un abús. Pensem que no és acceptable que els polítics puguin abusar del seu càrrec posant-se un sou que mai cobrarien en una empresa privada. Pensem amb el desequilibri social, i amb tots els joves preparats amb carreres i màsters a les seves butxaques, que només poden optar a una feina precària que no arriba ni als mil euros.
Ens preocupa molt l’atur, les finances municipals, el cost dels serveis, la qualitat de les nostres festes, les associacions de veïns, les entitats culturals i esportives, les Ampes, tal com parla el nostre programa electoral.
I perdoni si el molestem i som massa pesats, però seguirem parlant de tots els temes relacionats amb el nostre poble, aportant idees i/o controlant el grup de govern. Aquesta és la nostra feina. Gràcies!

Arxiu del blog