11 de juny 2011

Nova legislatura 2011-2015

DISCURS GIIS SESSIO D’INVESTIDURA ALCALDIA DE SÚRIA

Bon dia a tots els companys regidors i als aquí presents.
En nom del Grup Independent de Súria, vull agrair a les 650 persones que han confiat en el nostre projecte i ens han donat el seu suport mitjançant el seu vot. Cal dir que aquest suport ha estat insuficient per a portar a terme, des de l’equip de govern, el nostre objectiu principal: satisfer les necessitats que ens han traslladat les surienques i els suriencs de totes les edats, condició i adscripció política.
El Grup Independent de Súria sempre ha considerat que la formació política mes votada és la qui ha de tenir la responsabilitat de trobar els acords i els consensos per formar un govern municipal estable. Correspon a la llista més votada escollir als seus companys de viatge i aquesta tasca li ha pertocat a Convergència i Unió.
Convergència i Unió a Súria ha optat per encapçalar un govern municipal tripartit amb el suport de l’Alternativa Independent per a Súria i Esquerra Republicana de Catalunya. Un govern municipal del que primer ens hem assabentat pels mitjans de comunicació i que després, mitjançant una trucada telefònica, el cap de llista de Convergència i Unió a Súria i futur alcalde de la nostra població, ens confirmava.
Com a cap de llista del Grup Independent de Súria des del nostre grup us felicitem i volem encoratjar-vos a que compliu amb el manament que, democràticament, us ha conferit el poble de Súria.
Dit això i en nom del Grup Independent de Súria vull fer unes consideracions respecte als dies posteriors a la celebració de les eleccions municipals del 22 de maig i que crec que tothom ha de conèixer:
Primera.  L’acord subscrit entre els tres grups per constituir el govern municipal és totalment lícit i democràtic.
Segona. Seguint el mandat dels seus simpatitzants, el Grup Independent de Súria,  tenia com a primera opció, pactar amb CiU a Súria  per formar conjuntament l’equip de govern.
Tercera. Des de CiU a Súria, en cap moment, es va mostrar cap interès per tal d’arribar a un acord amb la nostra formació política. No eren inadmissibles les nostres propostes.
Quarta. La decisió de CiU a Súria no fa res més que refermar la nostra independència com a formació política, un element que creiem que serà valorat pels electors en el futur.
El premi Nobel de Literatura José Saramago deia «la derrota té quelcom de positiu: mai es definitiva; i la victòria té quelcom de negatiu: mai és definitiva». 

Des de la nostra formació, creiem que CiU a Súria s’ha equivocat. Han tingut l’oportunitat de pactar amb el Grup Independent de Súria, un grup que, segons el parer de 650 persones, aportava uns valors molt necessaris per dirigir aquest Ajuntament  en aquests moments difícils.
Aquests valors són la preparació i l’experiència amb la gestió;  el talent i la disponibilitat personal així com la il·lusió de un bon projecte per Súria. Uns valors als que afegíem una reducció important del cost econòmic en despeses de regidors.  I és que des del Grup Independent de Súria tenim molt clar que el polític ha d’estar al servei dels ciutadans i no a l’inrevés.

Vivim moments complicats,  però també són moments d’oportunitats. Per tot això demanem a aquest  govern municipal, que es constituirà en el dia d’avui, que no ens parli de crisi. No permetérem que atribueixi els seus possibles fracassos a la crisi, ni a gestions de governs anteriors. Volem que l’equip de govern treballi dur –és el que esperen els ciutadans- per superar-la i que contribueixi a combatre la lacra que pateixen moltes famílies surienques: l’atur.   “aquí ens tindreu al vostre costat, sense condicions, per eradicar aquesta autentica pesta dels dies que ens toca viure”
Al Grup Independent de Súria no ens m’agrada parlar d’oposició. Ens agrada parlar de grups que governen i d’altres que no governen.  I és des d’aquesta situació que exercirem una tasca de control, rigorosa i exigent. Però al mateix temps tindrem la mà estesa i estarem al costat de l’equip de govern, sempre que ens necessiti i ens ho demani. És el que les surienques i els suriencs esperen de nosaltres i no els fallarem. 
Finalment i per acabar, nosaltres per respecte i en agraïment als nostres electors,  donarem el vot al nostre candidat.
Moltes gràcies per haver-me escoltat i sort per a tothom.

GIIS
11 de Juny de 2011

Arxiu del blog