27 de juny 2011

Súria celebra la tradicional revetlla de Sant Joan

L'arribada de la Flama del Canigó, capgrossos, gegants i castells van amenitzat la nit surienca
 
La flama del Canigó encapçala la cercavila, al seu pas pel centre de Súria. Foto: AjSú

Súria va celebrar anit la tradicional revetlla de Sant Joan amb diferents actuacions festives que es van iniciar amb l'arribada de la Flama del Canigó a la Casa de la Vila i van culminar amb l'encesa de la foguera a la plaça de Sant Joan. Des del balcó principal de l'edifici consistorial, la pubilla i les dames d'honor van llegir el manifest de la diada, en què es defensava el "dret a decidir" i es feia una crida a resistir "els vents" que impedeixen el ple desenvolupament de la nació catalana.

Els actes de la revetlla han estat organitzats enguany pels Trabucaires del Tro Gros, amb la col—laboració dels Geganters del Gorg de l'Olla i de la Colla Castellera Salats de Súria, i el suport de l'Ajuntament.

Després de la lectura del manifest, l'alcalde Josep Maria Canudas va parlar sobre la festa com a "símbol de la unitat cultural i lingüística dels Països Catalans". També va convidar els suriencs i surienques a gaudir "amb seny i responsabilitat" d'aquesta diada "de festa i reivindicació".

Davant de la Casa de la Vila van actuar els capgrossos i els gegants Ton i Ció, dels Geganters del Gorg de l'Olla, amb música interpretada per la Cobla Súria. Els Salats de Súria també hi van aixecar un pilar, amb un protagonisme destacat dels petits de la colla castellera.

La Flama del Canigó va encapçalar una cercavila entre l'Ajuntament i la plaça de Sant Joan, on va tenir lloc la tradicional endesa de la foguera. La revetlla va acabar amb les actuacions musicals dels grups C-Pillos i S. J. Jackrabbit.

L'Ajuntament de Súria expressa el seu agraïment a les entitats i persones que han participat en l'organització i desenvolupament de la revetlla d'enguany. També vol fer palès el seu reconeixement a la Comissió Focs de Sant Joan, que durant molt anys ha mantingut viva aquesta tradició a la nostra vila.

Arxiu del blog