09 de gener 2013

Comissió de joves



El Grup Independent de Súria -GIIS- demana la incorporació d’aquest prec al ple del mes desembre de 2012.

PREC

Atès que Súria és un poble associativament molt potent, amb tota mena d’entitats que porten a terme una gran quantitat d’activitats.
Us demanem que des de l’àrea de joventut d’aquest Ajuntament   es creï una Comissió de Joves  que, entre altres competències que es determinarien, s’encarregués de dissenyar un pla anual de festes a organitzar i executar a Súria.

El Prec no va ser acceptat pel Regidor Angel López , Regidor de joventut  ni pel grup de govern, segons va explicar, han sigut varis els intents des d’ aquesta regidoria per  convocar els joves per formar una comissió, com el cas de Pardals al cap, però tots han fracassat.
El Regidor va explicar que la dinamitzadora cultural està molt a sobre dels esdeveniments per a joves que passen a la nostra vila, i que el contacte amb ells  és a través de les noves tecnologies com el facebook i el twiter. Va afirmar que els joves s’organitzen millor sense la intervenció de l’Ajuntament.
Des del  GIIS creiem que seria necessari un calendari de festes:  Quan diem  “entre altres competències que es determinarien”, ens referim a la coordinació de un munt d’activitats i festes que van disperses i a un control de totes les  de caire públic que es celebren. ( Des de Festa Major, Caramelles, Castanyada, Cap d’any entre altres).
No cal dir que com a ciutadans i pares de joves ens interessa que es facin festes al nostre poble, perquè els joves s’ho passin bé, i a més s’eviti el perill dels desplaçaments.
La nostra preocupació és va accentuar quan van ser vàries les veus que indicaven que no s’estava organitzant cap festa per Cap d’any i  es sabia que la Nau de Cal Agut ja estava cedida a la entitat de latino americans  per els dies 24 i 31 de desembre.
És per això que des de la Regidoria de Joventut cal l' organització d’aquestes festes i no deixar-ho a l’atzar , i no entenem com des de l’Ajuntament es faci la cessió d’un local d’us públic perquè aquesta entitat faci  festes privades, sense que els suriencs hi tinguem cabuda.
Per sort la iniciativa d’uns quants nois de la vila i  el local de Salats es va organitzar a última hora la Festa que va aplegar unes tres-centes cinquanta  persones,  una  festa  que es va desenvolupar sense cap mena d’incident.
Segons el Regidor es va donar la informació necessària i  el suport tècnic per cobrir  les necessitats de la Festa dins la normativa.
Des de GIIS, fem aquesta reflexió, cal un consell de joves que faci un calendari d’activitats, però cal també el suport d’entitats i associacions que els ajudin al darrera, perquè no poden ser  els mateixos joves que es posin al davant per organitzar-ho tot. És necessari repartir- se la feina i entre tots passar-ho bé.
Les noves tecnologies també han de permetre fer les activitats participatives, que els joves mitjançant el facebook puguin triar entre les possibles propostes que el pressupost de l'activitat permeti, així un major nombre de persones estarà satisfeta. Cal obrir nous camins i noves maneres d'organitzar activitats, el moment ho permet.




 

Arxiu del blog