08 de gener 2013

PASTORETS DE SÚRIA



Els Pastorets a Súria,  han estat tot un èxit, set han estat les representacions  de Folch i Torres amb mil espectadors que han gaudit de les aventures d’ en Lluquet i Rovelló, i dues-centes persones han fet possible l’aixecada de teló, entre actors, tècnics de so i d’escena, músics, cantants, maquilladors, perruquers. El desdoblament de gairebé tot el personal fa possible que  el miracle del teatre es faci realitat dins el petit teatre del Foment Cultural de Súria, sota la mà de Mª Alba Esquius i Josep Peramiquel en la direcció de l’espectacle i de Marissa Castellà en la direcció musical.
La participació de nens de totes les edats acompanyats dels adults en el paper de pastors és la seva primera immersió artística i els  papers de Jamel, Pastora i Ángel de l’anunciació, balls de pastors i de dimonis,  fa que tots els nens gaudeixin del seu propi  protagonisme passant tots sense distinció a fer els papers segons la seva edat. Per això la importància dels Pastorets de Súria que fa que sigui una escola de teatre, el coneixement de la nostra llengua i de les nostres tradicions mes arrelades.
Enguany l’actor Josep  Esquius ha estat l’objectiu d’una de les cobles cantades pel també actor Jordi Aloy  que ha fet un reconeixement a la seva llarga trajectòria com actor i dinamitzador de la entitat. En Josep Esquius de 85 anys encara col·labora entusiastament fent el paper de Simeó dins els pastorets de Súria. També el dia de Reis com és tradició s’ha cantat altres cobles amb caire més patriòtic sota la veu de Josep Serrat i l’estelada a volat en els boscos de galilea.
Aquest any la venda d’entrades per internet a donat la possibilitat de veure més persones de fora vila. Una iniciativa que facilita la visita de persones d’arreu de Catalunya que vulguin gaudir  d’un espectacle viu i directe, amb músics al so de cobla que ens fan gaudir de musiques molt nostres , i amb uns canvis d’escenografia espectaculars i un bon nivell interpretatiu.




Arxiu del blog