30 de gener 2013

Súria convocarà un ple extraordinari per aprovar el pla d´Iberpotash

L'Ajuntament està a l'espera de rebre un informe de Medi Ambient per tal que Iberpotash pugui redactar el text refós

Finalment, l'aprovació provisional del pla especial urbanístic de la nova rampa d'Iberpotash no serà tractat en el ple que celebra avui l'Ajuntament de Súria, i caldrà, doncs, convocar un ple de caràcter extraordinari, previsiblement la setmana que ve, per poder-ne fer l'aprovació.
Segons fonts municipals, l'Ajuntament està a l'espera de rebre un informe del departament de Medi Ambient de la Generalitat, per tal que Iberpotash, com a promotora de les obres, pugui redactar el text refós del projecte. En a-quest text, l'empresa hi haurà hagut d'incorporar les observacions del mateix informe de Medi Ambient i també de l'informe que divendres va emetre la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central. Serà llavors quan l'Ajuntament estarà en condicions d'aprovar el pla reclamat a Iberpotash.
Segons fonts de l'empresa, ahir encara no havien rebut oficialment les comunicacions necessàries per poder fer les modificacions pertinents al document que s'ha de lliurar a l'Ajuntament de Súria. "No són observacions importants", explicaven les mateixes fonts, i farien referència principalment a aspectes formals de la presentació de la documentació.
La intenció d'Iberpotash és poder lliurar aquesta mateixa setmana a l'Ajuntament de Súria el text del projecte, de manera que el consistori tingui via lliure per convocar el ple per a la setmana vinent. "Administrativament, seria possible", puntualitzaven les fonts de l'empresa.
Un cop aprovat el pla especial de manera provisional per part de l'Ajuntament, caldrà remetre a-questa documentació de nou a la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central, que n'haurà de fer l'aprovació definitiva. L'empresa compta que tot el procés no s'allargui més de deu o quinze dies. "Tothom està fent la feina que ha de fer", insistien ahir les fonts d'Iberpotash.
Les obres a la nova rampa de l'empresa minera es van aturar el dia 18 de gener, després que la Generalitat emetés una resolució que instava l'empresa a presentar el pla especial urbanístic abans de continuar els treballs. Des d'aleshores, les obres del túnel estan aturades. La resolució va arribar motivada per una denúncia presentada pel despatx d'advocats Estudi Jurídic Ambiental, el mateix que ha denunciat l'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, per presumpta prevaricació en permetre que s'iniciés la construcció del nou túnel sense que el pla especial estigués aprovat.

Arxiu del blog