31 de gener 2013

Reclamació al pressupost 2013



del Grup municipal GRUP INDEPENDENT DE SÚRIA (GIIS),
MANIFESTA;

Que en referència a l’aprovació inicial del Pressupost Municipal de 2013, i conforme als articles  169  i 170 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, i els articles 20 i 22 delReial Decret 500/1990, de 20 d’abril, por el que se desenvolupa el Capítol primer del Títol sisè de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, reguladora de las Hisendes Locals, en matèria de pressupostos, presentem les següents 

 RECLAMACIONS 

PRIMERA.-Respecte a l’Informe d’Intervenció , de data 14 de desembre del 2012, hi trobem dues anomalies.

A).- En el punt TERCER d’aquest Informe es detalla que el projecte del pressupost general per a l’exercici econòmic de 2013, “Ascendeix a la quantitat de 5.765.860,49 euros en l’estat de despeses i 5.936.867,96 en el d’ingressos, no presentant, en conseqüència, superàvit inicial.”
Segons les xifres aquí transmeses, considerem que sí que hi ha superhàbit, al contrari del què es detalla en el text.
B).-D’altra banda, en el punt QUART i en referència a la documentació que s’aporta al pressupost de l’entitat local, s’uneix el document que detalla laLiquidació del pressupost de l’exercici econòmic 2011 i avanç de la del 2012 corrent.”.

Considerem que s’hauria de referir a l’exercici econòmic del 2012 i a l’avanç del 2013 corrent.

SEGONA.- En el Dictamen d’Aprovació Inicial del pressupost general de l’Ajuntament de Súria, per a l’exercici econòmic 2013, on hi consta el resum per capítols del mateix, ens adonem que  la quantia resultant d’ingressos no coincideix amb la quantia que consta en el pressupost general del 2013.

TERCERA.-Respecte a l’Informe Econòmic Financer, sobre l’intervenció d’avaluació del compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària, de data 17 de desembre de 2012, en el seu article SISÈ, s’adjunta un quadre de compliment de la regla de despesa, que no coincideix amb la xifra que consta en el quadre de despeses del pressupost municipal 2013. Aquest desajust numèric, ascendeix a 101.777 euros.

CUARTA.-Els pressupostos municipals de 2013, entenem no reflecteixen la realitat actual, ni en cap cas donen resposta a les necessitats de les persones ni les empreses.

Per això exposat,

Considerem que són inadmissibles aquest conjunt d’incongruències i errors.

Més encara quan, totes i cadascuna de les reclamacions exposades en el present, van ser manifestades per aquesta part, en l’acte de Ple Ordinari del mes desembre, on constava en l’ordre del dia l’aprovació inicial del Pressupost Municipal  de 2013. I tenint present que no es va donar cap mena d’explicació per part del grup de govern, ni es va efectuar comprovació alguna en referència als errors que  el Grup Independent de Súria (GIIS) va exposar.

En aquest sentit i d’acord a l’article 170 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març,entenemque  tant l’elaboració com l’aprovació dels esmentats pressupostos no s’ajusten als tràmits establerts en la citada normativa.
Alhora es vulnera l’article 4 del Reial Decret 500/1990, de 20 d’abril, por el que se desenvolupa el Capítol primer del Títol sisè de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, en el que s’estableix que el pressupost municipal, haurà d’incloure la totalitat de les despeses i d’ingressos. En aquest sentit, el pressupost d’ingressos municipal de 2013, no coincideixamb el Dictamen d’Aprovació Inicial del pressupost general de l’Ajuntament de Súria, el qual fa caure en l’error de no saber realment quina és la quantia real d’ingressos previstos.
És inadmissible per aquesta part, portar a terme l’aprovació d’uns pressupostos locals on, la poca concreció, el dubte i els errors són de manifesta importància, fent caure inclús en el desconeixement de si estem parlant d’un pressupost amb superhàbit o no, o fent no saber  al mateix temps, a quin any correspon el pressupost municipal del corrent.

Per tot això demanem,
Que es tinguin per presentades, en temps i forma les reclamacions aquí exposades, alhora que es realitzin les modificacions oportunes al respecte.

És de justícia que es demana a Súria, a vint de gener de dos mil tretze.





Arxiu del blog