12 de gener 2013

“LAS CUENTAS DEL GRAN CAPITAN” - PRESSUPOST 2013 .-



Las cuentas del Gran Capitán: en picos palas i azadones cien millones,  por la paciencia de tener que descender a estas pequeñeces cien millones.”

-  El pressupost municipal es la màxima expressió política de les línees d’acció de un govern. Ens trobem en un moment complicat en el que creiem que s’han sumar complicitats i capacitat per poder assolir consensos en els temes prioritaris de Súria cosa que l’equip que governa no ho ha considerat.
  - Segons el regidor d’hisenda els tres objectius del nou pressupost municipal són els serveis bàsics d’atenció a les persones, la promoció econòmica i el manteniment dels espais públics i els equipaments de la vila.
1.- Atenció a les persones: S’han incrementat els ingressos afectant directament a la pressió fiscal de les famílies: amb l’apuja del IBI  i  la prestació de serveis basics com la taxa de les escombraries. L’actual equip de govern han apujat un 12,7 % la taxa de les escombraries, l’any 2011 es pagaven 99,61  € i al 2013 en pagarem 112,30 €. Partides d’atenció las persones com la de  Benestar Social  i destinen 53.655 €. i  a  Cultura 117.000 €
2.-  Promoció econòmica: Inactivitat i ineficiència es el pla d’acció d’aquesta regidoria. Tres exemples de motors econòmics “gripats”- Un Pla econòmic de desenvolupament local presentat pel GIIS el mes de maig. - La Fira Medieval 2012 -- El Poligon Industrial La Pobla. L’ IAE a les empreses també son perjudicades en aquest pressupost  s’ incrementen en un 5 %  i les activitats de desenvolupament local es penalitzen amb una baixada del 5%.
3.- El manteniment dels espais públics i els equipaments de la vila: que cadascú jutgi l’estat dels carrers, les voreres, el manteniment en general i les barreres arquitectòniques que han de suportar les persones amb mobilitat reduïda.
    - Considerem que els pressupostos presentats no donen resposta a cap dels tres objectius estratègics fixats pel l’equip de govern, com tampoc hi ha cap aportació nova en la recerca de recursos per captar nous ingressos. Les despeses en cultura que s’incrementen amb un 39% i les de medi ambient en campanyes publicitàries i consells municipals amb un 20% i 25% respectivament.
     - El GIIS també va reportar en el ple municipal unes anomalies en els informes d’intervenció del projecte del pressupost del 2013 (de 14 de desembre de 2012) i el d’intervenció d’avaluació del compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostaria (de 17 de desembre de 2012). Es passat  dia 4 de gener varem rebre els informes de l’interventor rectificats donant la raó al  GIIS. També varem assenyalar i demostrar les errades amb els comptes presentats pel regidor d’hisenda. (quadres en xifres canviades, sumes idèntiques amb resultats diferents, etc)
   -  El mes curiós de tot el procés, es que després de les intervencions dels grups de l’oposició  GIIS i PSC ni l’alcalde, ni el regidor d’hisenda ni cap d’altre membre de l’equip de govern, varen fer cap mena de replica donant a entendre que els arguments exposats per l’oposició eren correctes i aprovant un pressupost que com varem demanar s’ha d’esmenar i presentar de nou en un ple municipal per a l’aprovació.

Grup Municipal GIIS

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona tarda,
Ja fà alguns dies us vaig demanar que sabieu dels permisos d'Iberpotash. La vostre resposta va ser contundent i molt aclaratoria.
Avui és noticia a el Periódico de Catalunya que Territori ha parat les obres per falta de l'aprovació definitiva dels permisos.
Que hi teniu que dir?
Vosaltres voleu governar?
No ho penjareu al vostre blog?
M'heu decepcionat.

Arxiu del blog