18 de febrer 2013

Amplien les imputacions al tinent d´alcalde de Súria

Acusa Joan Castellà dels delictes de tràfic d'influències, frau i negociació prohibida a funcionaris 

El Fiscal de l'Estat, amb l'aprovació del jutge, ha ampliat les imputacions al primer tinent d'alcalde de Súria imputats pel cas Iberpotash. Es tracta de Joan Castellà, a qui a més del delicte de prevaricació urbanística, se l'acusa dels delictes de tràfic d'influències, frau i exempcions il·legals, i negociació prohibida a funcionaris, tots ells tipificats al Codi Penal.
El passat 13 de febrer, l'alcalde del municipi, quatre tinents d'alcaldes i dos funcionaris van declarar al jutjat d'instrucció número 2 de Manresa en relació a una denúncia interposada per un presumpte delicte de prevaricació urbanística en les obres de la rampa de la mina que explota l'empresa Iberpotash a Cabanasses. La CUP va personar-se com a acusació popular.
Arrel d´ aquesta primera compareixença dels imputats va sortir a la llum que Joan Castellà Giralt té llogats a Iberpotash de forma indefinida els terrenys que formen part del Pla Especial Urbanístic (PEU), pendent d´aprovació definitiva, on es trobaria la futura rampa i els accessos a la mina de Cabanasses. Per altra banda, té acordat per contracte una opció de compra a favor de l´empresa per 300.000€.
Segons la CUP, la llicència d'obres de la pista forestal que condueix a la rampa d'accés a la mina d'Iberpotash, no la va notificar el secretari de l'Ajuntament de Súria, sinó el secretari accidental, cunyat del 1r Tinent d'Alcalde, Sr. Joan Castellà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be Santi,
Endavant, tu ja vas demanar la seva dimissio... Soport incondicional!

Anònim ha dit...

No us arronsseu! S ha d acabar amb la corrupcio al pais! Jo tambe estic amb vosaltres.....

Arxiu del blog