27 de febrer 2013

Segons la CUP, Iberpotash ha reiniciat les obres sense llicència

Han demanat a l'Ajuntament que sancioni l'empresa minera i aturi els treballs a Cabanasses "de forma immediata" 

La CUP ha denunciat que Iberpotash ha reiniciat les obres de la rampa d'accés a la mina de Cabanasses de Súria sense la llicència urbanística. Segons el regidor de la CUP a Sallent, Albert Junyent, tots els permisos que l'empresa havia obtingut abans de l'aprovació del pla especial urbanístic -entre els quals hi ha la llicència d'obres- eren il·legals, ja que s'havien donat sense aquest document i, per tant, eren nuls. Iberpotash va reiniciar les obres després d'obtenir el pla especial urbanístic, però la CUP assegura que no ha demanat la llicència urbanística. Per aquest motiu, ha denunciat l'empresa davant l'Ajuntament de Súria per tal que la sancioni i aturi les obres "de forma immediata".
La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central va aprovar el pla especial urbanístic el passat 11 de febrer i l'empresa minera va reiniciar les obres el dia 20, un mes després que la Generalitat emetés una resolució que instava l'empresa a presentar el pla especial urbanístic per tal de continuar els treballs. Segons la CUP, aquesta resolució ja deixava clar que tots els permisos que s'havien obtingut fins al moment-entre els quals hi ha la llicència urbanística- quedaven anul·lats i s'haurien de tornar a demanar després d'obtenir el pla especial urbanístic. La CUP assegura que Iberpotash no ho ha fet i, tanmateix, ha reiniciat les obres.
En un comunicat, la CUP considera "inaudit" que, després de les últimes denúncies penals contra l'equip de govern de l'Ajuntament de Súria i la resolució de la Generalitat que va obligar a aturar les obres per irregularitats urbanístiques, l'empresa "segueixi sense respectar la normativa, mostrant una fatxenderia, una falta de responsabilitat i una total manca de respecte per la legislació vigent".
Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Súria han assegurat que Iberpotash ha presentat en els darrers dies una sol·licitud de llicència municipal per a la construcció de la rampa i ha entregat tota la documentació complementària que se li ha demanat. Segons han explicat, la llicència i la documentació presentada s'adequa al contingut del pla especial urbanístic i, per tant, preveuen aprovar la llicència d'obres en els propers dies.

Arxiu del blog