11 de febrer 2013

La CUP explica la denúncia contra l'alcalde, regidors i funcionaris per presumpta prevaricació



Santi Sanz.-
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha informat avui sobre la decisió de personar-se com acusació popular a la denúncia, per la via penal, contra l’alcalde de Súria, Josep M. Canudas (CiU), els quatre tinents d’alcalde de l’equip de govern municipal –Joan Castellà (CiU), Carme Besa (CiU), Miquel Caelles (aiS) i Àngel López (ERC)- així com al secretari municipal, Miquel Salmerón, i a l’arquitecte Municipal, Jaume Espinal, per un presumpte delicte de prevaricació en relació amb l’inici de les obres d’accés a la rampa d’Iberpotash a Cabanasses.

Els denunciats hauran de declarar en qualitat d’imputats aquest dimecres, 13 de febrer, davant el titular del jutjat número 2 dels de Manresa.

El regidor de la CUP a Sallent, Albert Junyent,  ha explicat que la denúncia es fonamenta en tres punts. El primer d’ells és que l’administració local surienca «no va obrir diligències» arran de la presentació de diferents denuncies amb motiu de l’inici dels treballs a la rampa d’accés a Cabanasses; el segon punt fa referència a que el consistori surienc va concedir la llicència d’obres per obrir una pista forestal per accedir a la rampa sense comptar amb l'aprovació del preceptiu pla urbanístic especial. Finalment, el secretari i l’arquitecte municipals han estat denunciats «per haver informat favorablement» a l’equip de govern respecte al procés administratiu.

En cas de ser condemnats per prevaricació administrativa, els ara imputats podrien ser castigats amb la pena d’inhabilitació especial per treballar o comptar amb càrrec públic per un termini que oscil·laria entre els set i els 10 anys, segons el que s’estableix a l’article 404 del Codi Penal.

El regidor sallentí de la CUP ha estat acompanyat d’Adam Majó, regidor de l'Ajuntament de Manresa, conseller comarcal al Bages i membre del secretariat nacional de la CUP, així com d’Anna Gabriel, ex-regidora de la CUP a Sallent, i de Pep Muñoz, militant de la CUP a Sallent.Adam Majó, ha destacat que l’afer de les obres d’accés a la rampa de Cabanasses «va més enllà de l’àmbit municipal» mentre que Anna Gabriel, ha indicat que «no descartem emprendre altres actuacions» en el futur.

Arxiu del blog